Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

“TAŞIMALI EĞİTİM ESNAFININ MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ”

İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar; “Artan enflasyona rağmen, taşımalı servis esnafının bu yıl ki fiyatının geçen yıldan daha düşük belirlenmesi akıl ile izah edilebilir bir durum değildir” dedi

“TAŞIMALI EĞİTİM ESNAFININ MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ”
REKLAM ALANI
18 Ağustos 2020 14:53

Yaşar, nüfuzun az ve dağınık olduğu köy vb. küçük yerleşim yerlerinde çocuklarımızın eğitimden mahrum kalmamaları için devletin servis hizmetini ihaleyle verdiği taşımalı servis esnafının, iktidarın belirlediği ücret sebebiyle mağdur edildiğini kaydetti.

“ENFLASYON BAZ ALINMALI”

Korona virüs süreciyle kapanan okulların ardından birçok sektör ve esnaf gibi taşımalı eğitim hizmetinde hizmet eden servis esnafının da ciddi mağduriyetler yaşadığını belirten Yaşar, “Şoförlerimiz her gün bizlere mail atarak, whatsapp’tan yazarak ne kadar mağdur edildiklerini anlatmaya çalışıyor, çare arıyorlar. Taşımalı sistem eğitiminde hizmet veren okul servisi ücretlerinin geçen yıla oranla daha düşük belirlenmesi zaten bu süreçte mağdur olan esnafı daha da mağdur etmiştir. İktidar, taşımalı eğitime hizmet eden şoför esnafının fiyat belirlemesinde hiç olmazsa enflasyon oranında bir artış yapılmalıydı” dedi.

“MALİYETİN TAMAMI BAZ ALINMALI”

“Her geçen gün artan enflasyona rağmen, sadece düşen mazot fiyatını baz alıp, taşımalı servis esnafının servis bedellerinin belirlenmesi yanlış bir uygulamadır” diyen Yaşar, “Bu arkadaşlarımızın mazot giderinin dışında ve böyle zorlu bir süreçte SGK pirim ödemeleri, araçlarının sigorta ödemeleri, motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri olmayan gelirle ceplerinden çıkmıştır. Yine ayrıca; bu süreçte araçların bakım ücretleri, motorlu taşıt vergisi (MTV) ve araç sigortaları artmıştır. Tek bir ödeme baz alınarak belirlenen servis ücretleri şoför esnafımızı mağdur edecek seviyededir. Bu sebeple okullar açılmadan yapılan bu hatadan dönülmeli ve sadece düşen akaryakıt fiyatlarını değil maliyetin tamamını baz alarak fiyat belirlemesi yapılmalıdır” diyerek esnafa sahip çıktı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.