OMÜ, ‘TARZ’ PEŞİNDE
Samsun’un ve bölgenin en büyük akademik ve sağlık merkezi OMÜ’nün Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, üniversitelerine ait bir tarz oluşturmak istediklerini söyledi
Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, OMÜ’ye ait bir tarz oluşturmak istediklerini belirterek, “OMÜ mezunları aranan bireyler olacak” dedi.
ORYANTASYON PROGRAMINDA KONUŞTU:
‘OMÜ, KENDİNİ REVİZE ETTİ’
OMÜ bünyesindeki bölüm ve programlara 2022-2023 eğitim-öğretim yılı başında kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon programları başladı. Oryantasyon programında konuşan Rektör Ünal, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin kendisini revize ettiğini belirterek, “Yarım asırlık bir üniversiteyiz ve kendisini revize etmiş bir üniversiteyiz. Öğrenciyi, öğrencinin gelişimini merkeze alarak bütün imkanlarını seferber etmiş, sistemi düzeltmiş, ölçme değerlendirmesini yeniden planlamış ve gelecekle alakalı net karar veren hem öğrenci açısından hem akademik personel açısından net kararları olan ilkeleri olan mevzuatını ve bütün yönetmeliğini yönergesini ve benzerini gözden geçirmiş bir kurumdan bahsediyoruz. Geçmişte bu böyleydi ama artık böyle olmayacak çok açık bir şekilde söylüyorum. Buradaki temel hedefimiz değerli arkadaşlar, biz her birinizin bu toplumda aranan bireyler olarak eğitici veya başka bir şey ne olacaksanız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi kimliğiyle fark atması ve bu farkında fark edilmiş olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.
‘BİLGİYİ BECERİYE DÖNÜŞTÜRECEKSİNİZ’
Temel hedefin bilgi değil, bilginin beceriye dönüşmesi olduğunu söyleyen Rektör Ünal, “Bunun içinde eğer dersin içinde o dersin uygulaması varsa ya da bu mesleğin bir stajı varsa ve bununda farklı zamanlarda gerçek deneyimler olarak ortaya çıkması gerekiyorsa biz bunun takipçisi olacağız. Dolayısıyla sizden birinci istediğimiz şey bilgi evet bunu öğrenmek zorundasınız ama bilginin çok hızlı değiştiğini de bilmelisiniz. Dolaysıyla öğrenmeyi de öğrenmek gerekiyor” dedi.
‘OMÜ’YE AİT TARZ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ’
Amaçlarının OMÜ’ye ait bir tarz oluşturmak olduğunu söyleyen Rektör Ünal, “Burada arzu ettiğimiz şey yeterlilikler çerçevesini esas almak ve bunu sağlamak. Bunun üzerinde OMü’ye ait bir tarz oluşturmak. Nasıl ‘ODTÜ, İTÜ mezunuyum’ diyorsanız, burada bir ayrıcalık görüyorsanız yani o bilginin size avantaj sağlayacağını düşünüyorsunuz. Biz de OMÜ’yü biraz daha güçlü etkisi olan bir kavrama dönüştürmek istiyoruz. Bundan sonra OMÜ bilinçli olarak bizim arkadaşlarımız tarafından mezunlarımız tarafından bunun telaffuz edilmesi bu konuda da gurur duyulması, aidiyeti güçlü bir nesli ortaya çıkan bir nesil istiyoruz” ifadelerini kullandı.
‘BİZİ TALEPLERİNİZLE ZORLAYIN’
Programda açılış konuşması gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren ise öğrencilere, “Öncelikle büyük bir aileye dahil oldunuz. Yaklaşık 54 bin öğrencisiyle ve çalışanlarıyla 60 bin kişilik bir aileye dahil oldunuz ve hoş geldiniz. Bu ailenin içerisinde bizim gibi yöneticiler, hocalarınız başta olmak üzere sizin gelişiminizden sorumlu bunu dert edinmiş yük edinmiş ve ömürlerini buna adamış insanlar var. Bizi lütfen taleplerinizle zorlayınız. Kuru kuruya lafla değil öğrenci işlerinden sorumlu rektör yardımcısı olarak bu talepte bulunuyoruz. Bizi zorlamazsanız biz mevcudu da koruyamayız. Bu zorlama sadece lafla değil siz de taşın altına yükün altına elinizi koyarak, omuz vererek bu yüke dahil olmak şartıyla bu yükü taşıyabiliriz diye düşünüyorum” diye seslendi.
Açılış konuşmalarının ardından birim tanıtım sunumlarına geçildi.
Fatma SINAN