Dolar 34,5489
Euro 36,0155
Altın 3.005,87
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Yağmurlu
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 10°C
Sal 12°C

EĞİTİME DAİR

EĞİTİME DAİR
REKLAM ALANI
6 Nisan 2023 12:46

                                                         HİBRİT EĞİTİM

Hibrit eğitim, karışık öğrenme olarak da bilinen öğrenme e sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi olarak tanımlanır.

Ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketlerinin ardından depremzedelerin barınma sorununu çözmek için Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarının depremzedelere tahsis edilmesi ile üniversitelerde 2. Yarıyıl uzaktan eğitime geçirilmişti.

ÖSYM tarafından üniversite öğrencilerinin ve ailelerinin yoğun tepkilerinin ardından alınan uzaktan eğitim kararı yeniden gözden geçirilerek, isteğe bağlı yüz yüze eğitim imkânı sunulacağı kararı alındı.

Nisan ayı başından itibaren isteğe bağlı, devam şartı olmaksızın, sınavların çevrimiçi (online) yapılacağı hibrit eğitim sistemi hayata geçirildi.

Alınan bu yeni karar öğrencileri, ailelerini ve eğitimcileri yeni bir belirsizliğe, kararsızlığa ve endişeye sevk etti. Özellikle barınma, yurt sorununun nasıl çözüleceği, depremzedelerin kalmaya devam ettiği yurtlarda, öğrencilerin nasıl barındırılacağı, evlerde kalanların karşılaşacağı yüksek kira ücretleri v.b sorunlar kafaları karıştırmaktadır.

Uzaktan eğitim almak isteyenler için özellikle deprem bölgesinde internet sorunu da hiç hesaba katılmamış.

Derslere katılımın isteğe bağlı olması, devam şartının olması ve sınavların çevrimiçi (online) olması) gerek öğrenme gerekse ölçme değerlendirme açısından yeni sorunlar ortaya çıkaracaktır.

Pandemide 2 yılını uzaktan eğitimle geçirmek zorunda kalan üniversite gençliği, bu yılı da uzaktan eğitimle geçirmek zorunda kalmış. 4 yıllık üniversite hayatında sadece 1 yıl yüz yüze almıştır.

‘’Ne şiş yansın, ne kebap’’ mantığı ile alınan bu kararlar hiçbir kesimi memnun ve mutlu etmemiştir.,

Yönetimde en kötü karar; kararsızlıktan iyidir.

Ne İsa’ya, ne Musa’ya yaradı! Hibrit eğitim…

Eğitim sistemimizde son yıllarda alınan aceleci, popülist kararlarla maalesef eğitim sürecini yönetemiyoruz. Bu gün aldığımız bu yanlış kararların sonuçlarını önümüzdeki on yıllarda, gelecekte çok ağır ödeyeceğiz…

Sağlıklı, mutlu ve eğitimli kalın…

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.