Dolar 35,3909
Euro 36,3740
Altın 3.028,20
BİST 9.961,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
15°C
Parçalı Bulutlu
Cum 12°C
Cts 10°C
Paz 10°C
Pts 14°C

BALIKÇILAR İSYANDA!

Denizlerde kaçak avlanmanın önüne geçebilmek için balıkçı teknelerinden ırgatların sökülmesine tepki gösteren Karadenizli balıkçılar, liman içerisinde tekneleriyle eylem yaptı

BALIKÇILAR İSYANDA!
14 Mayıs 2024 16:04

Kaçak avlanmanın önüne geçmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 12 metre altındaki balıkçı teknelerinde bulunan matafora ve ırgatların sökülmesi istendi. Av yasağı döneminde denetimlerini artıran Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi ekipleriyle sürekli karşı karşıya gelen balıkçılar ise mağduriyetin giderilmesi için liman içerisinde tekneleriyle eylem gerçekleştirdi.

‘IRGATLAR SÖKÜLEMEZ’
Samsun’un Terme ilçesinde bulunan 150 balıkçı, limanda bir araya gelerek mağduriyetlerini dile getirdiler. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan S.S. Terme Yalı Mahallesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Veysel Ceylan, “Bakanlık, kaçak avlanmanın önüne geçmek için küçük balıkçı diye tabir ettiğimiz 12 metre altı balıkçı teknelerinde bulunan matafora ve ırgatların sökülmesiyle ilgili bir çalışma başlattı. Av sezonunda kullanımı serbest olan ancak, av yasağı başlamasıyla sökmemizi istedikleri parçalar teknelerimizin demirbaşıdır, sökülemez. Söküldüğünde de yeniden takılamaz, sıfırdan inşa edilmesi gerekmektedir. Bugün teknedeki ırgatın sökülmesi 50 bin TL, takılması 50 bin TL ve ırgatın maliyeti de yaklaşık 100 bin TL olmak üzere balıkçıya toplam 200 bin TL maliyeti vardır” dedi.

‘BİZLERİ ZOR DURUMDA BIRAKTILAR’
Irgat ve mataforaların sökülüp takılmasının mümkün olmadığını belirten balıkçı Bülent Aksu, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sökmemizi istediği parçalar güverteye sabittir. Makine dairesine kadar uzanan sabitlemelerin olduğu bir parçayı çıkartıp kenara koymak gibi bir durum söz konusu değildir. Bizleri zor durumda bırakan ilgili kurumlar, yetkili kişiler sesimizi duyar ve gerekli çalışmaları bizlere mağduriyet yaşatmadan tamamlamalarını talep ediyoruz. Devletimiz, küçük balıkçıya sırtını dönmesin” ifadelerini kullandı.
Liman içerisinde tekneleriyle harekete geçen balıkçılar siren çalarak tepkilerini gösterdiler.


YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.