Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 26°C
Per 26°C

SAMSUN İHRACATI İÇİN BÜYÜK HEDEF!

Samsun’da bulunan Mehmet Fatih Kaçır, “Samsun bölgenin cazibe merkezi. Önümüzdeki günlerde ihracat hedefini 3-4 misline çıkarmak için daha çok çalışacağız” dedi

SAMSUN İHRACATI İÇİN BÜYÜK HEDEF!
REKLAM ALANI
5 Eylül 2024 18:33 | Son Güncellenme: 5 Eylül 2024 19:37

Samsun’da organize sanayi bölgelerinde ziyaretlerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, Samsun’un ihracak hedefinin 3-4 misline çıkarılması için daha çok çalışacaklarını söyledi

ÖNCE HAVZA OSB
SONRA SAMSUN TSO
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sanayi bölgelerinde incelemelerde bulunmak ve iş insarıyla toplantı yapmak amacıyla Samsun’a geldi. Bakan Mehmet Fatih Kacır, ilk olarak Havza Organize Sanayi Bölgesi’ni(OSB) ziyaret etti. Samsun Valisi Orhan Tavlı, Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Mehmet Muş, Ersan Aksu, İlyas Topsakal ile Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın da eşlik ettikleri Bakan Mehmet Fatih Kacır, ardından Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’na(STSO) geçti.

OSB’LERE YATIRIMLAR HIZLANACAK
Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, kısaca şunları söyledi:

“Herkesin biliği üzere OSB yönetmeliğinde değişikler yaptık. Reform niteliğindeki bu değişiklikleri kamuoyu ile paylaştık. Hedefimiz sanayi alanlarının yatırımcılara tahsisini hızlandırmaktır. OSB’lerin ön tahsis yoluyla kaynak geliştirmelerini sağlayacak düzenlemeler yaptık. Böylece OSB’Lerin altyapı ve diğer işlemleri daha hızlı yapılacak. Tüm OSB’lerde henüz tahsis edilmemiş sanayi envanterinin her ayın ilk pazartesi günü sanayicilerin erişimine çevrim içi ortamda ortamda erişilmesini sağladık. Böylece tüm OSB’lerde yatırımların hızlanmasına öncü olacağız.

ÜRETİM GÜCÜNÜN LOKOMOTİFİ
OSB’lerde çalışanlar için lojman bölgeleri oluşturulmasınının önünü de yönetmelikle açtık. Tahsis edilen yerlerde yatırımların gerçekleştirilmesi için tanımlanan sürelere uyulması yönünde gerekli tedbirleri almış olduk. Önümüzdeki günlerde 360 OSB’de ve 45 endüstri bölgemizde yatırımların hızlanmıy olacak ve böylece bu bölgeler Türkiye’nin üretim gücünün lokomotifi olacak.

SAMSUN İHRACATINDA HEDEF
Samsun için önümüzdeki günlerde özellikle otomotiv sanayi, makine sanayi, savunma sarnayi gibi yüksek katma değerli alanlarda ve yine Samsun’un dünya çapında öncü olduğu tıbbi cihaz üretim gibi alanlarda hem uluslararası hem Türkiye’den yatırımların daha çok hayat bulması için, Samsun’un cazibe bölgesi hüviyetini daha da güçlü sürdürebilmesi için ihracat hedefini 3-4 misline çıkarmak için daha güçlü çalışacağız.”

SAMSUN VE TEKNOFEST
Bakan Kacır, Samsun’da teknofest düzenlendiğini de hatırlatarak, sözlerini, “Samsun teknofeste en fazla katılım gösteren 3-5 ilden biri oldu. İnanıyorum ki teknofest kuşağı ile yüksek katma değerli sanayi hamlelerini Samsun’da gerçekleştirme imkanı bulacağız” diyerek sonlandırdı.

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.