Dolar 34,2579
Euro 37,1279
Altın 3.011,56
BİST 8.689,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C

YAĞMUR ALTINDA ANMA!

Samsun’da CHP İl Başkanlığı, akademisyen ve eski Kültür Bakanı Ahmet Taner Kışlalı’yı katledilişinin ölüm yıl dönümünde yağmur altında andı

YAĞMUR ALTINDA ANMA!
REKLAM ALANI
21 Ekim 2024 20:42

Düzenlenen hain bir saldırıyla hayatını kaybeden akademisyen ve eski Kültür Bakanı Ahmet Taner Kışlalı, ölümünün 25’inci yılında CHP Samsun İl Başkanlığı’nca anıldı. İl Başkanı Mehmet Özdağ, Ahmet Taner Kışlalı’nın düşüncelerinin halen yol gösterici olduğunu ve Türkiye’nin aydınlık geleceği için mücadele edenlerin onun mirasını yaşatacağını söyledi.

YAĞMUR ALTINDA ANMA!

BOMBALI SUİKASTLE KATLETTİLER
Atatürk Anıtı önünde ‘Ahmet Taner Kışlalı ölümsüzdür’ pankartı ve dözvizleriyle bir araya gelen CHP’liler adına basın açıklamasını okuyan Başkan Özdağ, kısaca şunları söyledi:

“Tam 25 yıl önce bugün Atatürkçü, siyaset bilimci, gazeteci, politikacı Ahmet Taner Kışlalı bombalı bir suikastle katledilmiştir. Tıpkı kendisinden önce katledilen aydınlarımız Turan Dursun, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Çetin Emeç gibi. Kışlalı’nın katledildiği gün aynı zamanda 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü olması da katliamın aynı zamanda özgür basına verilmiş bir mesaj alma niteliğini de akıllara getirmektedir.

AKİT GAZETESİ’NDEKİ ÇARPI İŞARETİ
Bir kişi hakkında ideolojik ya da dini tercihleri nedeniyle verilen ölüm kararları ve sonrasında işlenen cinayetlerin failleri bir kişiden ibaret olmaz. Katliamlara, cinayetlere giden süreçte kışkırtmalar, hedef gösteren eylemler ve söylemlerle örgütlü bir yapı vardır. Kışlalı’nın suikaste kurban gitmesinden sadece bir gün önce Akit gazetesinin manşetten Kışlalı’nın üzerinde çarpı işareti olan bir fotoğrafını yayımlamış olması, bombayı koyan
değilse de azmettirenin kimler olduğunu bize açıkça göstermektedir.

YAĞMUR ALTINDA ANMA!

NAMUSLU BİLİM İNSANI, YURTSEVER
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü çok iyi anlayan ve anlatan, tüm yaşamını Atatürk devrim ve ilkelerine; çağdaşlaşma ile aydınlanma mücadelesine adayan, namuslu bir bilim insanı, yurtsever bir aydın olan Ahmet Taner Kışlalı’yı katledilişinin 25.yılında saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

GERİCİLİĞE KARŞI ÖDÜNSÜZ DURUŞ
Kışlalı, Türkiye’nin içine sürüklendiği karanlığı önceden görerek yaşamının son gününe kadar laik ve demokratik cumhuriyet değerlerine bağlı, gericiliğe karşı ödünsüz bir duruş sergilemiştir. Laik ve aydınlık bir Türkiye idealinin savunucusu olmuş, karanlık zihniyetler tarafından açıkça hedef gösterilse bile bu yolda doğru bildiklerinden ödün vermemiştir.
Onsuz geçen 25 yılın sonunda ülkemizin içine sürüklendiği karanlık tablo O’nu bir kez daha haklı çıkarmıştır.

21 EKİM GAZETECİLER GÜNÜ’NDE
Kışlalı, bugün aramızda olmasa da yazıları, eserleri ve yetiştirdiği öğrencileriyle, savunduğu fikirleriyle yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.
Bir kez daha Ahmet Taner Kışlalı’yı katledilişinin 25.yılında saygı, sevgi ve özlemle anıyor, tüm basın emekçilerinin, gazetecilerimizin 21 Ekim Dünya Gazeteciler gününü kutluyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.