Dolar 34,2563
Euro 37,1555
Altın 3.008,76
BİST 8.711,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C

İLKADIMLILAR DİKKAT!

Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “İlkadım’da her alanda geri dönüşümü yaygınlaştıracağız. Hemşehrilerimizi destek vermeye davet ediyoruz” dedi

İLKADIMLILAR DİKKAT!
REKLAM ALANI
21 Ekim 2024 20:51 | Son Güncellenme: 21 Ekim 2024 20:52

Samsun’da İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, atık yağları ve atık pillerin doğaya karışmadan toplanması adına gerekli çalışmaları yürütmeye devam ediyor. Bu kapsamda atık yağları ile atık pilleri bir arada toplanmasına imkan sağlayan AYPİKUT’ları yeniliyor. İlçe genelinde 40 farklı noktada bulunan AYPİKUT’ları belirlenen program dahilinde sırasıyla değişimi yapan ekipler ilk etapta Kalkancı ve Karasamsun Mahallerinde bulunan AYPİKUT’ları yeniledi.

İLKADIMLILAR DİKKAT!

BAŞKAN KURNAZ’DAN AÇIKLAMA
Doğanın ve insanlığın geleceği için geri dönüşüme büyük önem verdiğini ifade eden Başkan İhsan Kurnaz, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Sıfır Atık Projesi’ni çok önemsiyoruz. Doğayı ve çevreyi korumak için sürekli yeni projeler üretiyoruz. Tekstil, metal, cam, kağıt başta olmak üzere her alanda geri dönüşümü yaygınlaştırmakta kararlıyız. Sadece İlkadım için değil, daha temiz çevre ve daha yaşanabilir Türkiye için çalışıyoruz. Bu doğrultuda sadece ambalaj atıklarının geri dönüşümü ve bunların değerlendirilmesi noktasında değil, birçok geri dönüşecek malzemeleri (pil atıkları, atık yağlar, teknoloji atıklar gibi) konusunda çalışmalar yürütüyoruz.

İLKADIMLILAR DİKKAT!

KARADENİZ’İN TEK MERKEZİ

Karadeniz’de tek olan 1’inci Sınıf Atık Getirme Merkezimizle geri dönüşebilen materyalleri türünde ayrıştırıp lisanslı firmalar aracılığıyla ekonomiye kazandırıyoruz. Geri dönüşüme büyük katkı sağlayan ekipmanlar maalesef vatandaşlarımız tarafından yanlış kullanılıyor ya da kullanılmaz hale geliyor. Çevreye, doğaya özellikle milli ekonomiye hizmet eden AYPİKUT’ların doğru ve etkin kullanımları için kararlılıkla çalışıyoruz. Atık piller ve bitkisel atık yağlar, doğamıza zarar veren en büyük tehditlerden biri. Bu tehdidi vatandaşlarımızla birlikte fırsata çevirebiliriz. Unutmayalım ki, her atık doğru yönetildiğinde çevreye zarar vermek yerine yeni bir enerji kaynağına dönüşür. Her bir hemşehrimizi bu noktada duyarlı olmaya ve çalışmalarımıza destek vermeye davet ediyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.