Dolar 34,2794
Euro 37,1302
Altın 3.010,15
BİST 8.872,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 20°C

BAFRA ÇİFTÇİSİNİN ‘SU’ İSYANI!

Samsun’un Bafra İlçesi’nde bir grup çiftçi Devlet Su İşleri(DSİ) önünde eylem yaptı. Çiftçiler ve eyleme destek veren CHP’liler, Ziraat Odası Başkanı’na gösterdi

BAFRA ÇİFTÇİSİNİN  ‘SU’ İSYANI!
REKLAM ALANI
24 Ekim 2024 18:48

Samsun’un Bafra İlçesi’nde bir grup çiftçi DSİ’ye bağlı Sulama Birliği’nin önünde gelerek son günlerdeki yaşadıkları yanlış uygulamaları protesto etti. CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, CHP İlçe Başkanı Av. Serkan Dönüm ve bir grup partilinin destek verdiği protestoda eleştiri okları ve tepkiler Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner’e yöneldi.

BAFRA ÇİFTÇİSİNİN'SU' İSYANI!

CHP İlçe Başkanı Serkan Dönüm

ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİNİN KARŞISINDA
CHP İl Bafra İlçe Başkanı Av. Serkan Dönüm, çiftçilerin su sorununa dikkat çekmek amacıyla yönetim kurulu üyeleri ile protesto alanına geldi gelerek çiftçilere destek verdi. Daha sonra beraberinde İl Başkanı Mehmet Özdağ ve Belediye Meclisi Üyesi Turgay Bayrak ile birlikte açıklamalarda bulunan Serkan Dönüm, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner’in ‘çiftçilerin yanındayım’ beyanına sert tepki gösterdi. Dönüm, “Siz çiftçinin yanında olmadınız, çiftçinin karşısında oldunuz” ifadelerini kullandı.

BAFRA ÇİFTÇİSİNİN
'SU' İSYANI!

ÇELTİĞE YÜZDE 15, SUYA YÜZDE 100
Av. Serkan Dönüm, bölgedeki tarımsal sulama sorunlarının çiftçileri zor durumda bıraktığını belirterek, “DSİ Sulama Birliği’nin yanlış uygulamaları ortadayken Ziraat Odası Başkanı kurumu savunuyor. 3 aydır tarlalarımız, sebze meyvelerimiz sular altında kalıyor. Çeltiğe verilecek fiyat güya enflasyon oranında yüzde 15-20 artırılıyor, buna karşın su bedellerine yüzde 100 zam geliyor. Tüm bunları Bafra çiftçisi olarak kabul etmiyoruz” dedi. Ziraat Odası Başkanı Tosuner’i çiftçilerin gerçek sorunlarını görmezden gelmekle suçlayan Dönüm, “Çiftçilerimiz uzun süredir bu sıkıntılarla boğuşuyor ancak gerçek destek neredeyse yok. Osman Tosuner, sorunları dile getirmek yerine, çiftçinin karşısında bir tavır sergilemiştir” diye konuştu.

BAFRA ÇİFTÇİSİNİN'SU' İSYANI!

Tarım Kredi Başkanı Mecit Aytek

TARIM KREDİ BAŞKANI DA TEPKİLİ
Protesto eyleminde Bafra Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Mecit Aytek de yaptığı konuşmada Osman Tosuner’e tepki gösterdi. Aytek, Tosuner’in çiftçilerin yanında olduğunu belirttiği açıklamalarını eleştirerek, “Kendisi, DSİ sulama birlikleri başkanlarına, ‘aldığınız para az bile’ diyerek, DSİ’ye olan desteğini açıkça ifade etmiştir” dedi.

BAFRA ÇİFTÇİSİNİN'SU' İSYANI!

CHP’LİLERLE TARTIŞTI: Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, protesto esnasında sık sık CHP İlçe Başkanı Sekran Dönüm ve diğer partililerle gerginlik yaşadı.

KENDİNİ SAVUNDU: GERÇEK DIŞI
Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ise konuyla ilgili açıklamasında, “DSİ’yi desteklediğim açıklamalar gerçek dışıdır, böyle bir açıklama yaptıysam şerefsizim. Çiftçimizin haklarını savunmaya devam edeceğim” ifadesini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.