Dolar 36,6536
Euro 40,0206
Altın 3.551,82
BİST 10.862,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 7°C
Az Bulutlu
İstanbul
7°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 13°C
Cts 16°C

Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz’dan Emekli İkramiyesi Toplantısı!  

Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz’dan Emekli İkramiyesi Toplantısı!  
7 Mart 2025 15:44

Ramazan Bayramı’na bir aydan az bir süre kala milyonlarca emekli, bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağını merak ederken, ikramiye tutarlarının belirlenmesi için Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz’ın önümüzdeki günlerde toplantı yapacağı öğrenildi. 

Ramazan Bayramı’nın az bir zaman kala emekliler, bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağını merakla bekliyor. İkramiyelere zam yapılması için gerekli adımların atılması ise TBMM’ye yapılacak toplantılara bağlı görünüyor.  

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in önümüzdeki günlerde buluşarak emekli ikramiyesi konusunda toplantı yapacağı ifade edildi. Söz konusu toplantıda, emeklilere verilen bayram ikramiyelerine zam geleceği düşünülüyor. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bütçe dengelerini dikkate alarak ikramiyelerin artırılması hususunda temkinli davransa da, yapılacak toplantıda bir uzlaşı sağlanması halinde, TBMM’de bu yönde bir düzenleme yapılması gerekecek.  

Söz konusu düzenlemenin, taşımacılık ve doğum yardımı gibi konuları kapsayan torba kanuna ilave edileceği düşünülüyor. Torba kanun teklifinin gelecek hafta TBMM’ye sunulması ve ilgili komisyonda görüşüleceği ve daha sonra ise, TBMM Genel Kurul’un bu konuyu sonraki hafta gündemine alacağı düşünülüyor.  

TBMM’DE HIZLA YASALAŞACAK 

Emekliler için bayram ikramiyeleri, özellikle dar gelirliler için büyük bir önem taşırken; ikramiyeler, emeklilerin bayram harcamalarını yapmaları ve temel ihtiyaçlarını karşılamaları için önemli bir maddi destek sunuyor. Bu kapsamda, ikramiyelere gelecek olası bir zam, emeklilerin bayramını daha rahat geçirmelerini sağlayacak. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in gerçekleştireceği söz konusu toplantıda alınacak karar, emeklilerin bayram ikramiyelerine zam gelip gelmeyeceği belirleyecek. Bu toplantıdan bir uzlaşının çıkması halinde, söz konusu kararın TBMM’de hızlı bir şekilde yasalaşması bekleniyor.