Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Yağmurlu
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 10°C
Sal 12°C

Yılmaz’ın kurduğu tesis Samsun’da enerji üretiyor

Yusuf Ziya Yılmaz’ın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kurulan Katı Atık Düzenli Depolama Sahası içerisindeki ‘Çamur Kurutma Tesisi’nde, yılda 32 bin ton çamur bertaraf edilerek 3 milyon metreküp doğalgaza eşdeğer bir yakıt tasarrufu sağlanıyor. Tesis ile ayrıca yıllık 70 bin ton karbondioksit gazının atmosfere salınımı engelleniyor

Yılmaz’ın kurduğu tesis Samsun’da enerji üretiyor
REKLAM ALANI
25 Ağustos 2020 16:45

Yusuf Ziya Yılmaz’ın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kurulan Katı Atık Düzenli Depolama Sahası içerisindeki ‘Çamur Kurutma Tesisi’nde, yılda 32 bin ton çamur bertaraf edilerek 3 milyon metreküp doğalgaza eşdeğer bir yakıt tasarrufu sağlanıyor. Tesis ile ayrıca yıllık 70 bin ton karbondioksit gazının atmosfere salınımı engelleniyor.

Türkiye’nin en modern çöp depolama tesislerinden birisine sahip olan Yusuf Ziya Yılmaz’ın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaptırdığı çevre yatırımları bugün bile Samsun ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Tıbbi atıkların steril hale getirildiği bir sterilizasyon tesisi, geri dönüşüm tesisi, metan gazını elektrik enerjisine çevirerek elektrik üreten tesis ve sızıntı suyu arıtma tesisi ile Karadeniz’in en düzenli ve fonksiyonel depolama sahası olan Katı Atık Düzenli Depolama Sahası içerisindeki ‘Çamur Kurutma Tesisi’nde arıtmalardan çıkan günlük 90 ton çamur kurutularak sanayide ek yakıt olarak kullanılır hale getiriliyor.

 

 GÜNLÜK 90 TON
Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Koruma Kontrol Daire Başkanlığı’nda görevli Çevre Mühendisi Elif Özcan, “Çamur Kurutma Tesisi, Türkiye’de ilk kez evsel nitelikli arıtma çamurlarını kurutan bir tesis olarak hizmete girdi. Günde yaklaşık 90 ton civarında çıkan arıtma çamurlarının bertaraf edildiği tesis. Metan gazı çevrim santralinin atık ısıları ile çamur kurutuluyor. Yüzde 90 oranında bir kuruluk sağlanıyor. Kurutma işleminden sonra ortaya çıkan çamur, çimento fabrikalarına yakıt olarak gönderiliyor. Bu da yılda 3 milyon metreküp doğalgaza eşdeğer enerji tasarrufu sağlıyor” diye konuştu.
Özcan, Çamur Kurutma Tesisi ile aynı zamanda yıllık 70 bin ton karbondioksit gazının atmosfere salınımının engellediğini de sözlerine ekledi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.