TAM KADRO!
Gazi Üniversitesi standı, ‘Akademik Paydaş’ olarak yer aldığı Samsun’daki TEKNOFEST Karadeniz’de büyük ilgi gördü
Başkentin köklü yüksek öğretim kurumlarından Gazi Üniversitesi, Samsun’daki TEKNOFEST Karadeniz’deki yerini aldı. Gazi Üniversitesi standı, ilk günden büyük ilgi görürken teknoloji alanında öğrencilerin üretip tasarladıkları çalışmalar takdir topladı.
REKTÖR YILDIZ: BİZ DE YERİMİZİ ALDIK
Gazi Üniversitesi’nin, ülkenin Milli Teknoloji Hamlesi’ni gerçekleştirmek için yola çıkan ve teknoloji geliştiren bir topluma dönüşmesini temel hedefi olarak benimseyen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) ‘akademik paydaş’ olarak yer aldığı hatırlatan Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız, “Biz de bu anlamlı buluşmada akademik personelimiz, öğrencilerimiz ve mezunlarımız ile birlikte yerimizi aldım” dedi.
34 TAKIM İLE KATILDILAR
Gazi Üniversitesi, Akıllı Sistemler ve Ulaşım, Çevre, Enerji ve Tarım Teknolojileri, Otonom Teknolojileri, Sağlık Teknolojileri ve İyi Yaşam, Tasarım ve Eğitim, Uzay ve Havacılık, Yazılım ve Simülasyon Sistemleri ile Teknoloji Yarışmaları başlıkları altında TEKNOFEST Karadeniz’de gerçekleşecek yarışmalara 34 Takım ile katıldı.
EN HIZLI HYBERLOOP ARACI
Öte yandan Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi bünyesinde oluşturulan Turkuaz Takımı, Türkiye’nin en hızlı hyperloop (üst düzey ray ötesi hızlı ulaşım aracı) aracını geliştirdi.
TEKNOEST KARADENİZ’DE SERGİLENDİ
Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencileri tarafından geliştirilen “Turkuaz Hyperloop” isimli araç, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenlenen ve Samsun Çarşamba Havalimanı’nda devam eden TEKNOFEST KARADENİZ’de sergilendi.
Turkuaz Takımı’nın aracı, bu yıl Gebze TÜBİTAK RUTE’de gerçekleştirilen TEKNOFEST Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda finale kalan 16 takım arasından tünele girmeye hak kazanan 4 takım, tünelde ise yarışabilen 2 takımdan biri ve en hızlısı oldu.