Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

AYVACIK’TA ‘MUHTEŞEM’ SERGİ!

Samsun’un Ayvacık İlçesi’nde geçen yıl eylül ayında başlayan halk eğitim kurslarında ortaya konulan eserler, görkemli bir sergiyle görücüye çıktı

AYVACIK’TA ‘MUHTEŞEM’ SERGİ!
REKLAM ALANI
7 Haziran 2024 17:31

Samsun Ayvacık Halk Eğitimi Merkezi tarafından el sanatları sergisi ilgi gördü. 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergi ve belge dağıtım törenine İlçe Kaymakamı Melikşah Şahin, Belediye Başkanı Refahittin Şencan ve ilçe protokolü katıldı.

SABAH 9’DAN AKŞAM 9’A
İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayhan Arslanbay yaptığı açılış konuşmasında, “Akıl sermayesini kullanıp, mutlu ve becerikli olabilen bireyler için her zaman, her yerde, herkes için eğitim misyonuyla hayat boyu öğrenme sürecinin ilçemizdeki baş aktörü olarak rolümüzün hakkını verme gayreti içindeyiz. Misyonumuzun altını doldurmak için geçtiğimiz bir yıl boyunca her zaman etkindik. Sabah dokuzdan akşam dokuza kadar hafta içi ve hafta sonu da dahil olmak üzere 28 bin saat kurs açtık” dedi.

MEYVELİKTEKİ MEDİNE HANIM
ANAOKULUNDAKİ YİGİT…
Müdür Arslanbay, şöyle devam etti:

“Evinin işini bitirip koşarak kursumuza katılan meyvelikteki Medine hanım, dersinin bitmesini sabırsızlıkla bekleyip kursumuza koşan anaokulundaki Yiğit, baba spor salonunda kursumuz var lütfen beni oraya yetiştir diyen ilkokuldaki Elif, bugün öğrenmeyi öğrendik diyen ortaokul öğrencisi Ahmet, iyi ki geldiniz iyi ki varsınız bizimle şarkılar söylüyor bizi mutlu ediyorsunuz diyen hasta bakım merkezindeki Aysel kursiyer profilimizi oluşturan ‘herkesten biriydiler.

Eylül 2023 tarihinden bugüne kadar 2 bin 424 Ayvacıklı hemşehrimiz açtığımız kurslardan yararlandı. Kurslarımızı planlarken, kurumumuzla alakalı kanun, yönetmelik ve müfredatın üzerimize yüklediği sorumluluğu, bölgenin ihtiyaç analizini, kurumsal vizyonumuzla eşleşen değerleri önceliğimiz olarak görmekteyiz.”

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayhan Arslanbay

BELGELER KAYMAKAM ŞAHİN’DEN
Kaymakamı Melikşah Şahin ise, ” Yaygın eğitim faaliyetleri özellikle dezavantajlı bireyler için çok önemlidir. Halk Eğitimi Merkezi kursları fiziksel ya da zihinsel yetersizliği olan kursiyerler için bir sosyalleşme alanlarıdır. Bu alanın özellikle aktif tutulması bizim için kıymetlidir” diyerek kurslarını başarı ile bitiren kursiyerlere belgelerini takdim etti.

Belge töreni sonrasında halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Halk oyunları kursuna devam eden kursiyer tarafından gerçekleştirilen gösteri beğeni ve ilgiyle izlendi. Halk oyunları gösterisinden sonra el sanatları kurslarında yapılan el emeği göz nuru ile yapılan eserlerin halkın beğenisine sunulduğu serginin açılışı gerçekleştirildi.

Elif SEKMEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.