Dolar 34,2863
Euro 37,0253
Altın 3.028,14
BİST 8.908,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 18°C
Çar 18°C

‘AZ LAF ÇOK İŞ!..’

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Samsun Milletvekili Mehmet Muş, Samsun TSO’DA iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi

‘AZ LAF  ÇOK İŞ!..’
REKLAM ALANI
26 Ekim 2024 20:22

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iş dünyasının temsilcileriyle buluşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Samsun Milletvekili Mehmet Muş’a Samsun’a ve iş dünyasına katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Şehrimizde bir tuğla üzerine bir tane daha koyan herkese müteşekkiriz” dedi.

Mehmet Muş, Samsun TSO'da

‘SAYIN MUŞ BÜYÜK
GAYRET GÖSTERİYOR…’
Programın açılışında konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun’a ve iş dünyasına katkılarından dolayı Mehmet Muş’a teşekkür etti. Samsun’un konumu itibarıyla cazibe merkezi olduğunu her fırsatta ifade ettiklerinin altını çizen Başkan Murzioğlu, “Dilimize pelesenk oldu, sürekli tekrar ediyoruz. Daha da edeceğiz. Samsun, hem üretim imkanları hem konumu, lojistik imkanları ve bu argümanların daha da kıymetli hale gelmesini sağlayacak olan yaşamaya değer bir şehir olmasıyla önemli bir cazibe merkezidir. Biz şehrimizde bir tuğla üzerine bir tane daha koyan herkese müteşekkiriz. Bugün uluslararası markaların yatırım odağında Samsun’un adının zikredilmesinde, Samsun’u fark edilmesinde elbette bu katkıların, anlatılanların ve şüphesiz Sayın Muş’un büyük gayreti bulunmaktadır. Kendilerine huzurlarınızda şükranlarımızı sunuyorum. Marifet iltifata tabidir, bulunduğumuz her yerde kendilerinden sitayişle söz ediyoruz. Sayın Muş’un vekilliği şehrimiz için büyük şans olmuştur. Kısa zamanda çok işi ivedilikle çözmesi, bizlerin dilini anlaması, pratikliği, önceki dönem Ticaret Bakanı olması hasebiyle de ticaretin nabzını çok iyi biliyor olması şehrimizin kalkınması adına büyük bir ivme kazandırmıştır. Atakum’daki kamu hastanesi yatırımı, Şehir Hastanesi’nin yolları, Adli Tıp Kurumu’nun varlığı, yeni OSB’nin hızlanması bunlar ilk aklımıza gelenler. Ben bu duygu ve düşüncelerle şahsım, yönetim kurulum ve camiamız adına bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

Mehmet Muş, Samsun TSO'da

4 SEKTÖRDE CİDDİ KÜMELENME OLACAK
Ardından söz alan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Samsun Milletvekili Mehmet Muş ise Samsun’a yapılan yatırımlardaki son gelişmeler ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Samsun’u ileriye taşımak adına el birliğiyle çalışmaya devam ettiklerini belirten Muş, “Bir şey yapılacaksa önce inanmak gerekiyor. Tabii, sadece bizim inanmamız yetmiyor. Sizlerin de inanması, odaklanması lazım ki; başarı ve netice elde edebilelim. Yaptığımız çalışmalara sağ olsun herkes çok büyük destek veriyor. Samsun’un yaklaşık 1,6 milyarlık ihracatı var. Yeterli değil tabii. Samsun’a göre düşük bir ihracat. Bunu artırabilmek için de büyük şirketlerin yatırım yapması lazım. Aynı zamanda Samsun’daki büyük şirketlerin de daha büyümesi lazım. Bunun için de alan ve alt yapı oluşturmak lazım. Bir taraftan da bunun çabası içerisindeyiz. Ben sanayi konusunda netice alacağımızı düşünüyorum. Az laf, çok iş yapmamız lazım. Samsun için teşvikle alakalı da bir çalışma var. O da olursa 4 sektörde ciddi bir kümelenme olacak. Bunları yapmamız lazım ki, buranın sanayi üretimini artıralım. Eğer yaparsak bu şehrin önünde kimse duramaz” dedi.

Mehmet Muş, Samsun TSO'da

İŞ İNSANLARI SORDU, MUŞ CEVAPLADI
Mehmet Muş ardından, iş insanlarının sorularını cevaplandırdı. Toplantıya ayrıca, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, önceki dönem Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun TSO Meclis Başkanı Haluk Akyüz, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, meslek komitesi başkanları, Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır ile STK ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Mehmet Muş, Samsun TSO'da

Başkan Murzioğlu toplantı sonrası, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Mehmet Muş’a anı takdiminde bulundu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.