Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Başkan Armutçu’dan Mert Irmağı tepkisi

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir kusura bakmasın da Mert Irmağı’nda oluşan koku, kurulması düşünülen İleri Biyolojik Koku Giderim Ünitesi ile giderilecek bir koku değildir.” dedi

Başkan Armutçu’dan Mert Irmağı tepkisi
REKLAM ALANI
16 Temmuz 2020 19:37

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu plansız göç, kaçak yapılanma ve artan nüfus sebebiyle Mert Irmağı’nın kirlendiğini belirterek Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e, “Ne olacak bu Mert Irmağı’nın hali?” diyerek sitem etti.

“KOKUDAN ŞEHİR NEFES ALAMIYOR”
Armutçu, “Yaşları müsait olanlarımız çok iyi hatırlarlar; 1990’lı yıllara kadar Mert Irmağı tertemiz ve berrak akardı, gerek ağ ile gerekse de olta ile balık avlanırdı ve etrafında da piknik yapılırdı. Yapılırdı diyoruz, çünkü bu güzellikler ve hoşluklar mazide bir anı olarak kaldı maalesef. Plansız ve koordinesiz bir şekilde kırsaldan kente göçün hızlanması ile kaçak yapılaşmaların artmasına bağlı olarak artan nüfusumuz sonrasında Mert Irmağı kirlenmiş, kullanılamaz hâle gelmiştir. Hatta zaman zaman oluşan kokudan dolayı şehir de nefes  alamamaktadır.” ifadelerini kullandı.

TEDBİRSİZLİK CAN ALIYOR
Mert Irmağı’nın insan canına da mal olduğunun altını çizen Armutçu, “Gerek DSİ’den sorumlu Bakanlığın gerekse de Canik, İlkadım ve Büyükşehir Belediyelerinin gerekli ve elzem tedbirleri almaması nedeniyle, 4 Temmuz 2012 günü gece yarısında başlayan yağmur sonrasında Mert Irmağı’nın su seviyesi 15 metreye kadar yükselmiş, ırmağı besleyen diğer küçük derelerin de etkisiyle büyük bir doğal afet meydana gelmişti. Aşırı yağış ırmağı taşırarak büyük maddi hasara ve can kayıplarına neden olmuştu. Bu tarihte yaşanan selde Kuzey Yıldızı TOKİ konutlarında yaşayan 4’ü çocuk olmak üzere toplam 5 kişi hayatını kaybetmişti.” diye aktardı.

MERT IRMAĞI ÖNEM KAZANDI
Açıklamasına devam eden Armutçu, “Gülsan Sanayi Sitesi’nin taşınması, eski stadın yerine yapılan Millet Bahçesi, Canik Kentsel Dönüşüm projeleri ile birlikte, Mert Irmağı ve çevresi biraz daha önem kazanmaya başlamıştır. Durum böyleyken şehrimizin vitrini ve aynası olmaya namzet projelerin yer alacağı Mert Irmağı’nın bu hâli, vitrin ve aynalığa gölge düşürecek gibi. Mert Irmağı’nda yapılması gerekenler; çok kapsamlı bir şekilde dip ve çevre temizliğinin yapılarak ıslah edilmesi, kaçak yollarla verilen kanalizasyon bağlantılarının iptal edilmesi, ırmağa bağlanan dere ve çayların ıslahı ile Çoraklık Kümesi-Demirci Mahallesi köprüsünden başlayarak denize kadar olan 12 km’lik hattı rekreasyon alanı ilan etmektir.” diye konuştu.

“SAYIN DEMİR KUSURA BAKMASIN”
Son olarak Mustafa Demir’e sitem eden Armutçu, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir kusura bakmasın da Mert Irmağı’nda oluşan koku, kurulması düşünülen İleri Biyolojik Koku Giderim Ünitesi ile giderilecek bir koku değildir.” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.