BİR ADIM SONRASI CUMHURBAŞKANI
Samsun’un Bafra ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki Wilson hastası Fatma Uğurlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Bandırma Vapurunu örerek hayallerini gerçekleştirdi.
Ben bir hayal kurdum diyen Uğurlu, “Bandırma Vapurunu ve atamızın yol arkadaşını yapmak istedim ve yaptım. Şimdi tek bir isteğim kaldı. O da bu yaptığım örgüyü sayın cumhurbaşkanımıza hediye etmek.” dedi.
Samsun’un Bafra ilçesinde yaşayan ve 3 çocuklu bir ev hanımı olan Fatma Uğurlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, amigurumi örgü yöntemiyle Atatürk’ün Samsun’a yola çıktığı ve hem kurtuluş mücadelesinin hem de Samsun’un simgesi haline gelmiş olan Bandırma Vapurunu ördü. Kurtuluş mücadelesinin simgesi olan Bandırma Vapurunu örmenin bir Samsunlu olarak hayali olduğunu söyleyen Uğurlu, bu hayalini geçekleştirmiş olmanın mutluluğu içinde.
BANDIRMA VAPURUNU GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİYLE ÖRDÜM
Bandırma Vapurunu Cumhurbaşkanına hediye etmek istediğini ileten Uğurlu; “Bandırma Vapurunu örerken geri dönüşüm malzemeleri kullandım. Mesela bacayı kolonya şişesi ile sabitledim, vapurun direkleri kızımın çocukken oynadığı çadırın direkleri ya da vapurun kemereleri boş ilaç kutularımdan gibi… Şimdi tek bir hayalim kaldı o da bu yaptığım örgüyü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etmek. Ona ulaşmanın yollarını denedim ama bir türlü bulamadım. Maalesef salgın hastalığın var olması da ulaşmamı daha da zorlaştırdı.”
“BU SAYEDE HAYATA TUTUNDUM”
Sık iğne tekniğinin oyuncağa uyarlanmış hali olan bu tekniği kendi kendine öğrenen Uğurlu, çocukların sağlığına zararlı olmayan oyuncaklar üretiyor. 15 yıl önce yakalandığı Wilson hastalığı sebebiyle zor günler atlattığını anlatan Uğurlu, “Hastalığım ellerimin kasılmasına sebep oluyordu ellerimi çalıştırmak için el işi kurslarına gittim. Bu kurslarda öğrendiklerimle birlikte kendimde bir şeyler kattım. 3 yıl önce komşumun amigurumi maymuncuk yaptığını gördüm çok ilgimi çekti. İnternette araştırıp yapmaya başladım yabancı sitelere girip öğrendim. Yaptığım oyuncakları çevremdekiler almaya başlayınca daha da mutlu oldum kazandığım paraları kimseye hesap vermeden infak etmek bana büyük mutluluk verdi. Bu sayede hayata tutundum. Anladım ki insan mutlu olduğu işi yaptığı zaman işe yaradığını hissettiği zaman hastalığını da yenebiliyor.” ifadelerini kullandı.
“BU OLAYA MUTLULUK ZİNCİRİ DİYORUM”
Yaptığı oyuncakların getirdiği gelirleri bir grup arkadaşı ile bileşip kimsesiz çocukların yararına harcadıklarını aktaran Uğurlu süreci şu şekilde anlattı:
“Hiçbir kurum ya da kuruluşa bağlı olmadan tamamen gönüllü olarak bir avuç insanla birlikte ihtiyaç sahibi insanları tespit ediyoruz. Herkesin kendi bölgesi var. Ben mesela Bafra’da yaşıyorum bu yüzden Bafra’ya bakıyorum. Samsun’da olan arkadaşlarımda Samsun’da tespitler yapıyorlar ardından ise bir araya gelip eksikleri tamamlayıp ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. Ben bu olaya mutluluk zinciri diyorum. Mesela ben mutlu olduğum oyuncakları yapıyorum, onu alan kişi ise çocuğunu mutlu ediyor daha sonrasında oyuncak elde edilen gelirle de bir başka çocuğun yüzü gülüyor böylelikle mutluluk zinciri oluşmuş oluyor.”
“BİR KADIN KENDİNİ SEVERSE HAYIRLI EVLATLAR YETİŞTİRİR”
Kendisi gibi diğer ev kadınlarına da seslenen Uğurlu, “Kendilerine güvensinler ve hep mutlu oldukları işlerle ilgilensinler.
Bu her şey olabilir; sanat, kitap, yürüyüş gibi… Bir kadın kendini severse hayırlı evlatlar yetiştirir ve evine mutluluk getirir. Hiç kimse onu ezemez.” diye konuştu.
Son olarak Uğurlu, yaptığı oyuncakları çevresindeki insanlara sattığını ayrıca adı “ÖrgüdenDünyam” olan Instagram hesabı üzerinden de satışlar gerçekleştirdiğini söyledi.
Haber / Asel Sema Uğurlu