Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Paz 10°C
Pts 11°C
Sal 11°C
Çar 13°C

“Bitkisel atıkları değerlendirmek, enerjide dışa bağımlığı azaltmak demektir.”

Oltan Köleoğlu Enerji (OKE) Yatırım Koordinatörü Anıl Badem, bitkisel atıkların değerlendirilmesinin enerjide dışa bağımlılığı azaltmak anlamına geldiğini söyledi.

“Bitkisel atıkları değerlendirmek, enerjide dışa bağımlığı azaltmak demektir.”
REKLAM ALANI
19 Kasım 2019 14:30

12. Uluslararası Enerji Kongresi’nde konuşan Anıl Badem, hızlı bir artış gösteren nüfus ve sanayileşmenin enerji ihtiyacını da beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, enerjinin çevresel kirliliğe yol açmadan sürdürülebilir olarak sağlanabilmesi için kullanılması gereken kaynakların başında ise biyokütlenin geldiğini belirtti.

Biyokütlenin aynı zamanda çevreci bir enerji olduğunu ifade eden OKE Yatırım Koordinatörü Badem şunları söyledi:

“Biyokütle enerjisi fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltması, yeni iş imkanları sağlayarak kırsal kesimlerdeki sosyal ve ekonomik koşulları canlandırması yönü ile çevre dostu, yenilenebilir, sürdürülebilir, verimli ve güvenilir bir enerji kaynağı olarak kabul edilmektedir. Biz de bu nedenle Oltan Köleoğlu Enerji olarak biyokütleye büyük önem vermekteyiz. Bu hedef doğrultusunda daha verimli ve daha çevreci projeler üretmeye devam edeceğiz.”

Anıl Badem konuşmasını; “Biyokütlenin ülkenin enerji ihtiyacının giderilmesine katkı sağlamasının yanında, atıkların hem çevre temizliğine katkı sağlayacağını, hem de üreticinin bu atıklar üzerinden hatırı sayılır bir gelir elde edeceğini kaydeden Anıl Badem; “Mısır, fındık, ayçiçek, çeltik sapı, kavak kökleri gibi birçok ürünün atıkları biyokütle enerji santralinde temiz elektrik enerjisine dönüştürülecektir.  Tarlada anız yakımı ile verilen doğaya verilen zararın da önüne geçilecektir” diye tamamladı.

OKE tarafından Samsun’un Çarşamba ilçesinde kurulumuna başlanan biyokütle enerji santrali, bitkisel atıkların değerlendirilmesi ile yaklaşık 20 bin çiftçiye her yıl 100 milyon lira civarında gelir desteği sağlayacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.