Dolar 38,4149
Euro 43,7601
Altın 4.095,06
BİST 9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Çok Bulutlu
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Paz 15°C
Pts 14°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Çiftçiye Bayram Sonrası Gübre Desteği Müjdesi!  

Çiftçiye Bayram Sonrası Gübre Desteği Müjdesi!  
2 Nisan 2025 11:48

Tarım ve Orman Bakanlığı, İzmir Güzelbahçe Belediyesi ile yaptığı iş birliği kapsamında çiftçilere 72 tonluk gübre desteği verileceğini duyurdu. İşte detaylar… 

Tarım ve Orman Bakanlığı, nisan ayıyla beraber üreticilere sağlanacak destek ödemelerinin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşmaya başladı. Bakanlık yetkilileri, bu yıl tarım sektörünün ihtiyaçları kapsamında geniş kapsamlı bir destek paketi hazırladıklarını ifade ederek, ödemelerin ilk aşamasının bu hafta cuma günü itibarıyla başlayabileceğini belirtti. Bu kapsamda, özellikle tohum, gübre, mazot ve sulama desteği gibi kalemlerde yapılacak ödemelerin üreticilerin nisan ayındaki yoğun tarımsal faaliyetlerine önemli bir katkı sağlayacağı düşünülüyor.  

Belediyeler de tarımsal üretimi desteklemek için çeşitli projeleri uygulamaya başlıyor. Örneğin, Güzelbahçe Belediyesi, bölgedeki üreticilerin verimliliğini artırmak için 72 ton gübre dağıtımı yaptı.  

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Tarım, ülkemizin geleceği için stratejik bir sektör. Çiftçilerimizin yanında olmak ve onların üretim süreçlerini kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Gübre desteğinin yanı sıra fide, fidan ve mazot yardımlarımız da önümüzdeki günlerde devam edecek” ifadelerini kullandı.  

DİĞER İLLERDE DE BENZER DESTEKLER VERİLECEK 

Öte yandan, farklı kentlerdeki belediyelerin de benzer destek programlarını duyuracağı belirtildi. Özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerindeki belediyelerin, mevsimlik tarımsal üretime yönelik ek hibeler sağlayacağı kaydedildi. Üreticiler, bu desteklerin yanında, bakanlığın açıklayacağı yeni teşvik paketlerini de merak ediyor.  

Bunun yanı sıra, bu yıl iklim değişikliğinin tarımsal üretim üzerindeki etkilerini azaltmak amacıyla kuraklığa dayanıklı tohum desteği ve su tasarrufu sağlayan modern sulama sistemleri için ek fonlar ayrılacağı da aktarılıyor. Üreticiler, bu tür destekler sayesinde hem verimliliklerini artırmayı hem de daha sürdürülebilir tarım uygulamalarına geçiş yapmayı amaçlıyor.  

Tarım sektöründeki bu gelişmeler, üreticilerin yanında, tüketiciler bakımından da büyük önem arz ediyor. Çiftçilerin desteklenmesiyle birlikte tarımsal üretimin artması, gıda fiyatlarındaki istikrarın korunmasına da katkı sağlayacak.