Çiftçiye Fidan Desteği Müjdesi!

Türkiye’nin dört bir yanındaki çiftçilere çeşitli alanlarda destekler verilirken, Elazığ’da da çiftçilere Orman Bölge Müdürlüğünce 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde 23 bin fidan dağıtım işlemi gerçekleştirildi.
Elazığ’da Orman Bölge Müdürlüğü, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nı özellikle çiftçilerin yüzünü güldüren bir etkinlikle kutladı. Bu kapsamda, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende, çevre bilincini artırmak ve geliştirmek dokunun korunmasına katkı sunmak için çiftçilere tam 23 bin adet ücretsiz fidan desteği verildi.
Protokolün Yoğun Katılımı Etkinliğe; Vali Numan Hatipoğlu, Orman Bölge Müdürü Mustafa Arpacı, yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Renkli görüntülerin öne çıktığı fidan dağıtım programında, özellikle öğrencilerin yoğun ilgisi dikkat çekti.
VALİDEN ANLAMLI DAVET
Törende konuşan Vali Numan Hatipoğlu, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:
“Doğayı korumak sadece bugünümüz için değil, gelecek nesillerimiz için de büyük önem taşıyor. Bugün dağıttığımız her bir fidan, yarınlarımız için nefes olacak.” Ayrıca Vali Hatipoğlu, insanları ağaç dikmeye ve doğayı korumaya davet etti.
Orman Bölge Müdürü Arpacı: “Hedefimiz Daha Yeşil Bir Türkiye” Orman Bölge Müdürü Mustafa Arpacı ise konuya yönelik yaptığı açıklamada, “Bu yılki etkinliğimizde geçen yıla göre %15 daha fazla fidan dağıttık. Amacımız, hem şehrimizi hem de ülkemizi daha yeşil hale getirmek” dedi.
Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bu gibi etkinliklerin ilerleyen dönemde de artarak süreceğini ifade ederken; vatandaşlar ise, fidan dikim mevsimi boyunca en yakın orman müdürlüklerinden ücretsiz fidan temin edebilecek.