Dolar 34,6024
Euro 36,5734
Altın 2.942,61
BİST 9.631,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 14°C
Paz 13°C
Pts 12°C

ETİ BAKIR’DAN ‘BÖLGESEL KALKINMA’YA ÖNEMLİ DESTEK

Eti Bakır’ın Samsun İzabe ve Elektroliz Tesisi’nde 2 önemli yatırım tamamlandı

ETİ BAKIR’DAN  ‘BÖLGESEL KALKINMA’YA ÖNEMLİ DESTEK
REKLAM ALANI
28 Kasım 2024 14:11

Katma değerli üretimle Türkiye ekonomisinin itici gücü olan Eti Bakır, Samsun İzabe ve Elektroliz Tesisi’nde önemli yatırımları hayata geçirdi. Madenin öğütülme aşamasında kullanılan bilyeleri, kendi tesisinde üretmeye başlayan Eti Bakır, üretim hatlarının modernizasyonunu da gerçekleştirdi.

ETİ BAKIR’DAN 
‘BÖLGESEL KALKINMA’YA
ÖNEMLİ DESTEK

Cevherden son ürüne üretim yapabilen Türkiye’deki tek şirket olan Eti Bakır’ın Samsun İzabe ve Elektroliz Tesisi, katma değerli üretimiyle Türkiye ekonomisine destek olmaya devam ediyor. Temmuz ayında tesisteki modernizasyon ve genel bakım için planlı duruş gerçekleştiren Eti Bakır Samsun İzabe ve Elektroliz Tesisi, üretim hatlarını modernize etti. Modernizasyon yatırımıyla kapasitesini yüzde 15 artıran tesis, Elazığ Bakır Madeni ihale şartnamesinde yer alan kapasite artış şartını gerçekleştirmiş oldu. Proje kapsamında tüm gaz hatlarını da yenileyen Samsun Tesisi, halihazırda yasal sınırın altında olan emisyon değerlerinde de yüzde 8’lik ek düşüş sağladı. Enerji verimliliği artırılan tesis, eylül ayı itibarıyla tekrar üretime başladı.

ETİ BAKIR’DAN ‘BÖLGESEL KALKINMA’YA
ÖNEMLİ DESTEK

Eti Bakır Samsun İzabe ve Elektroliz Tesisi Müdürü Ali Yılmaz

8 MİLYON $’LIK BİLYE ÜRETİMİ YATIRIMI
Eti Bakır Samsun İzabe ve Elektroliz Tesisi içinde 8 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Bilye Üretim Tesisi’nde, cevherin ayrıştırılmasında önemli bir süreç olan madenin öğütülmesinde kullanılan bilyelerin üretimine başlandı. Farklı madencilik alanları için 9 farklı çapta, yıllık 50 bin ton üretim kapasitesine sahip Bilye Üretim Tesisi, sadece Eti Bakır’ın farklı kentlerdeki tesislerinde de kullandığı yıllık 10 milyon dolarlık bilye ithalatının önüne geçecek. Yurt içi ve yurt dışındaki diğer madencilik şirketlerine de hizmet verebilecek kapasiteye sahip tesis ile ülkemizin önemli bir ithalat kaleminin önüne geçildiği gibi bilye ihracatı da yapılacak. Tesis, kapalı su sistemi ile çalışmalarını sürdürürken, herhangi bir emisyon salımı gerçekleştirmiyor. Bilyeler için gerekli hammadde temininin bölgedeki firmalardan sağlandığı tesisin 60 çalışanı bulunuyor.

ETİ BAKIR’DAN 
‘BÖLGESEL KALKINMA’YA
ÖNEMLİ DESTEK

10 YIL VERİMLİ ŞEKİLDE ÇALIŞACAK
Eti Bakır Samsun İzabe ve Elektroliz Tesisi Müdürü Ali Yılmaz, ara vermeden gerçekleştirdikleri yatırımlarla ülke ve bölge ekonomisine verdikleri destekleri büyüttüklerini kaydederek, “Temmuz ayındaki planlı bakım duruşunu, hedeflediğimiz şekilde 75 günde tamamladık. Eş zamanlı olarak önemli yatırımlarımızı da hayata geçirerek kapasitemizi artırırken emisyon değerlerimizi daha da aşağı çektik. Tamamladığımız planlı bakım duruşu ve modernizasyonla 10 yıl boyunca verimli bir şekilde çalışmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Bilye Üretim Tesisi’nde gerekli hammaddelerin bölgedeki firmalardan sağlanması ile bölgesel kalkınmaya önemli bir destek daha sağladıklarını anlatan Yılmaz, maden üretim süreçlerinde kullanılan yerli ürün ve üretim süreçlerinin daha da geliştirilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.