Dolar 34,5452
Euro 36,0257
Altın 2.996,76
BİST 9.488,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Yağmurlu
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cts 9°C
Paz 11°C
Pts 10°C
Sal 12°C

HAVZALI ÇİFTÇİYE BÜYÜK DESTEK!

Samsun’un Havza’da İlçesi’nde traktör ve tarımsal ekipman satışı üzerine faaliyet gösteren şirket, onaylanan 80 projeyle çiftçilere tarımsal makine ve ekipman sağladı

HAVZALI ÇİFTÇİYE  BÜYÜK DESTEK!
REKLAM ALANI
21 Temmuz 2022 17:01

Samsun’un Havza İlçesi’nde Ilıca Pazarı Traktör Ltd. Şti., Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) AB Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı Programı(IPARD) kapsamında yaptığı proje başvurularından 80’ini kabul ettirek çiftçilere tarımsal makine ve ekipman desteği verilmesini sağladı.

80 PROJE ONAYLANDI
Şirket Müdürü Celaleddin Kurt, TKDK tarafından IPARD’ın ‘Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi’ projeleri kapsamında ’11’inci Çağrı’ döneminde Samsun’da 295 projenin başvuruda bulunduğunu belirterek, “Bunlardan 135’i şirketimiz tarafından hazırlandı. Projelerimizin 80’i onaylandı ve hak sahiplerine tarımsal makine ve ekipmanların teslimatına başlandı” dedi

YÜZDE 55 HİBELİ PROJELER
Bu güne kadar 45 üreticiye kabul gören projeler kapsamında yaklaşık 400 adet tarımsal makine ve ekipman teslimatınının adreslerinde yapıldığını açıklayan Celaleddin Kurt, “Onaylanan 80 projemizin maliyeti yaklaşık 24 milyon lira ve projelerimiz yüzde 55 hibeli. 80 projeden ilçemiz çiftçilerimize 13 milyon 200 bin lira hibe kullandırıldı. Değerlendirme süreci devam eden 55 projemizin tutarı ise 16 milyon 500 bin lira ve bu projelerimizden Havzalı üreticilerimiz 9 milyon lira tutarında hibe desteği alacak. Projelerimiz tamamlandığında bölge çiftçimize 22 milyon 500 bin lira hibe kazandırmış olcağız” diye konuştu.

UZMAN DANIŞMANLAR ÇİFTÇİNİN EMRİNDE
Projelerin onayıyla birlikte çiftçiye römork, merdane, pulluk, ilaçlama makinesi, mibzer, gübre serpme makinesi, çapa makinesi gibi 25 farklı tarımsal makine ve ekipmanın teslim edildiğini söyleyen Ilıca Pazarı Traktör Şirket Müdürü Celaleddin Kurt, “Tarım aletlerini yenileyecek veya yeni alacak çiftçilerimize proje danışmanlığı yapmayı sürdürüyoruz. Farklı proje danışmanları ve kendi personelimizden oluşan uzman danışmanlarımız üreticilerimize en doğru bilgilendirmeyi yaparak hibe programlarından en iyi şekilde yararlanmalarını sağlıyor. Şirketimizde oluşan proje hazırlama kültürü ve deneyi ile bölge çiftçimizin hizmetindeyiz” dedi.

‘ÇİFTÇİ, ŞARTLARA AYAK UYDURMALI’
Celaleddin Kurt, bu tür desteklemelerin tarımın modernizasyonu için önemli olduğunu da belirterek, “Teknoloji her gün ilerliyor. Çiftçimizde değişen şartlara ayak uydurmak durumunda. Daha kaliteli üretim yapmak ve işletmelerini büyütmek isteyen çiftçilerimize devletimiz tarafından sağlanan bu desteklemeler büyük bir fırsat” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.