Dolar 34,6068
Euro 36,3305
Altın 2.914,73
BİST 9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Az Bulutlu
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Çar 13°C
Per 14°C
Cum 16°C
Cts 15°C

‘HEDEF İLK 10…’

Samsun OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Tıp Fakültesi’nin kendine bir ideal koyması gerektiğini belirterek, “Öngördüğümüz kriterler var. Hedefimiz, Tıp Fakültesi’nin ilk 10’a girmesini sağlamak” dedi

‘HEDEF İLK 10…’
REKLAM ALANI
20 Aralık 2020 14:11

Samsun‘da, donanımlı öğrenciler yetiştirerek Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayan, dünyadaki gelişmeleri dikkate alarak uluslararası rekabette gücü artıracak bir eğitim programı oluşturmak amacıyla tüm birimlerde eğitim revizyonu başlatan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) yönetimi, çalışmalara Tıp Fakültesi ile devam etti.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Recep Sancak, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Gamze Alaylı, Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter ile uzaktan konferans yöntemiyle ana bilim dalı ve bölüm başkanlarının katıldığı eğitim revizyonu toplantısında, Tıp Fakültesi’nin genel durumu, yeterlilikleri ve ders programı içerikleri ele alınarak revizyon sürecinde uygulanması planlanan yol haritası belirlendi.

‘TIP, HEDEF GELİŞTİRMELİ’
Rektörlükte gerçekleşen değerlendirme toplantısında, üniversitenin jeopolitik durumu ve imkânları konusunda değerlendirme yapan Rektör Yavuz Ünal, Tıp Fakültesi’nin gelecek yıllarda kendine hedef geliştirmesi gerektiğini söyledi. Rektör Ünal, OMÜ’nün en etkili fakültelerinden biri olan Tıp Fakültesi’nin tercih sıralaması, öğrenci sıralaması, istihdam alanına katkılarını sayısal verilerle açıklayarak akademisyenlerle bilgi alışverişinde bulundu.

AKADEMİSYENLERE ÇAĞRI
Prof. Dr. Ünal, konuşmasının devamında, OMÜ Tıp Fakültesi’nin ilk tercih edilme sırasının yüzde 8, genel tercih sırasının yüzde 19, istihdam alanına katılımının yüzde 56, öğrencilerin genel ortalamasının ise yüzde 49 olduğunu belirtti. Bu veriler doğrultusunda OMÜ Tıp Fakültesi’nin kendine bir ideal koyması gerektiğini vurgulayan Rektör Ünal, Tıp Fakültesi’nin ilk 10’a girmesini istediklerini söyledi. Rektör Ünal, “Hedeflerimiz için akademisyenlerin ve öğrencilerimizin çabaları ve katkıları son derece önemli. Bunu başarırken en önemli adımımız rasyonel olmak ve mevcut durumuzla ilgili analiz yaparak Fakültemizi daha üst seviyelere çıkarmak” dedi.

MÜFREDAT, MATERYAL VE SİSTEM
Toplantıda mezun yeterliliğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bizim OMÜ Tıp Fakültesi’nden mezun olacak bir öğrenci için öngördüğümüz yeterlilik kriterleri var. Bu kriterleri sağlamak için de öncelikle Fakültenin tüm bölümlerini inceleyerek yetersiz kısımlarını belirlememiz ve biçimlendirmemiz gerek. Arkasından müfredat, materyal ve sistemi konuşacağız” diye konuştu.

‘MEZUNLARIMIZ, KARNEMİZDİR’
Tıbbi hizmet sunabilme, alanındaki teknolojiyi kullanabilme, hasta yönetimini sağlayabilme, sağlık yöneticiliği yapabilme, iyi iletişim becerilerine sahip olma, mesleğinde sürekli kendini geliştirme ve meslek ilkelerine uyma gibi Tıp Fakültesi mezunu için gerekli kriterleri sıralayan Rektör Ünal, “Ders içeriklerinde bu kriterleri sağlayan her şeyin mevcut olması gerekiyor. Örneğin iyi iletişim becerisi için eğitim programı içerisinde neler yapılıyor ya da neler yapılması gerekiyor bunları konuşmamız önemli. Bunun yanında Sağlık Bakanlığı’nda istihdam edilen ve toplumun bir hekimden beklentilerini karşılayan mezunlarımız, mezun yeterliliğini anlamamız açısından bize bir öngörü sunuyor. Bu açıdan bakıldığında mezunlarımız bizim karnemiz” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk ise yaptığı sunumda; OMÜ Tıp Fakültesi’nin temel alan bilgisi, sistem analizi, öğrencilerin karşılaştıkları sorunlar, mezun yeterliliği ve ölçme değerlendirme sitemine dair ilgili açıklamalarda bulundu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.