IBAN’a 2 Bin TL Ramazan Yardımı Yatacak!

Ramazan ayına az bir zaman kala İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentteki vatandaşlara müjdeli bir haber vererek, 100 bin haneye 2 bin TL Ramazan desteği verileceğini duyurdu. İşte detaylar…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan ayı boyunca dar gelirli hanelere ilişkin önemli bir yardım paketi açıkladı. İBB, Ramazan’ın bereketini kentte ikamet edenlere yansıtmak için 100 bin haneye 2 bin lira tutarında para yardımı yapacak.
1 Mart’a başlayacak Ramazan ayı doğrultusunda uygulanacak söz konusu destek ödemesi, toplamda 200 milyon liralık bütçeyle sağlanacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
“Ramazan, dayanışma ve paylaşma ayıdır. Bu anlayışla hareket ederek, 100 bin ihtiyaç sahibi ailemize 2 bin TL nakdi destek sağlayacağız. İBB olarak, her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya ve zor zamanlarında onlara destek olmaya devam edeceğiz.”
İHTİYAÇ SAHİPLERİNE RAMAZAN DESTEĞİ
Başkan İmamoğlu, söz konusu desteğin, kentin farklı bölgelerinde ikamet eden dar gelirli haneler için önemli bir destek olacağını; bu tür sosyal desteklerin, toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini ve İBB’nin sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olduğunu aktardı.
İBB tarafından sağlanacak olan 2 bin liralık para yardımı ihtiyaç sahibi hanelere ulaştırılacak. Yardımdan faydalanmak isteyenlerin, İBB’nin belirlediği koşulları sağlaması gerekiyor. Bu doğrultuda, özellikle dar gelirli haneler, engelliler, yaşlılar ve diğer ihtiyaç sahibi gruplar öncelikli olarak değerlendirilecek.
Yardımın dağıtım süreci, İBB’nin ilgili birimleri tarafından titizlikle yürütülecek. Başvuruların nasıl yapılacağı, gerekli belgeler ve diğer detaylar, ilerleyen günlerde İBB’nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.