İŞKUR Günlük 850 TL Para Yardımı 2025!

İŞKUR, Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı kapsamında katılımcılara günlük 850 TL’ye kadar nakdi destek ödemesi yapılacağını duyurdu. İşte merak edilenler…
İŞKUR ile TOBB arasında 23 Eylül 2024’te yapılan Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) İş Birliği Protokolü kapsamında mesleki eğitim kursları başlatıldı. Söz konusu kurslarla, çeşitli sektörlerde ihtiyaç duyulan niteliklere sahip adaylar yetiştirerek istihdamı geliştirme ve işsiz vatandaşların mesleki yeteneklerini iyileştirme hedefleniyor.
Türkiye gazetesinin haberine göre, NİYEP programından katılım sağlamak isteyen iş yerleri, ilgili odalara taleplerini gönderdi. Bu kurslar, günde minimum 5 ve maksimum 8 saat olacak biçimde düzenlenecek. Bunun yanı sıra, haftalık 30-45 saat arasında gerçekleştirilecek. Eğitimler, teorik ve pratik eğitim olarak iki etaplı verilecek ve 160 günü aşmayacak.
Söz konusu kurslarda katılanlara, katıldıkları gün sayısına göre İŞKUR tarafından çeşitli tutarlarda yardım ödemesi gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, telekomünikasyon mühendisleri, gıda alanındaki makine operatörleri, marangoz, camcı, tesisatçı gibi toplam 118 farklı meslekteki katılımcılara günlük 850,16 TL para yardımı yapılacak. Ayrıca, diğer mesleklerdeki kursiyerlere de günlük 595,11 TL verilecek.
BAŞVURU ŞARTLARI
NİYET Protokolüne katılım sağlamak isteyenler, kursların başvuru şartlarını merak ediyor. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde:
İŞKUR tarafından belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
Kursa başlama tarihinden önceki son 15 günde adına uzun vadeli sigorta prim bildirimi gerçekleşmemiş olmak,
15 yaşını tamamlamış ve İŞKUR tarafından belirlenecek üst yaş sınırını geçmemiş olmak,
Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel koşulları sağlamak,
İŞKUR tarafından aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak,
İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmak,
Emekli olmamak,
İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,
Kurslara katılmama yönünde yasaklılık uygulanmıyor olmak.