Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

İŞTE ‘BARAJ’DA SON DURUM!

Samsun’un Salıpazarı İlçesi’nde Devlet Su İşleri(DSİ) tarafından yaptırılan Salıpazarı Barajı inşaatının devam ettiği bildirildi

İŞTE ‘BARAJ’DA SON DURUM!
REKLAM ALANI
18 Temmuz 2024 15:41

Samsun’un doğu ilçelerini vuran son sağanak yağışların ardından akibeti merak edilen Salıpazarı Barajı ile ilgili DSİ Genel Müdürlüğü bir açıklamada bulundu. Genel müdürlük açıklamasında, “Barajın inşaatında gerek yüklenici, gerekse ödenek temini açısından herhangi bir sorun bulunmamaktadır” denildi.

AK Parti Milletvekili Dr. Mehmet Muş, “Oraya ilave ödenek çıkartacağız. Salıpazarı’na ve Terme Çayı’na. Sellerde yaşadığımız görüntüleri önümüzdeki yıldan itibaren yaşamayacağız. O bölgenin içme suyu için kullanılacak hem de yağmur birden yağdığında suyu tutacağı, aşağıya kontrollü vereceği için taşkın riskinden de kurtulmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 100’Ü TAMAMLANAN ÇALIŞMALAR
DSİ tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Salıpazarı Barajı sulama, içmesuyu ve taşkın kontrolü olmak üzere 3 amaca hizmet edecektir. 2017 yılında sözleşmesi imzalanarak işe başlanan mezkur barajda fiziki gerçekleşme % 30’dur. Projede baraj gövdesi sıyırma kazısının % 99’u, kret ulaşım yolu kazısının % 100’ü, kamulaştırma işlemleri ve Rölekasyon-2 yoluna ait sanat yapılarının (duvar, menfez) % 100’ü tamamlanmıştır.

KAMULAŞTIRMA PROBLEMİ VE DAVALAR
Depo sahası alanında vatandaş muhalefeti nedeniyle kamulaştırma problemleri yaşanmış, devamında kamulaştırma davaları açılmıştır. Depo sahasının kamulaştırma işlemleri için 28.03.2023 tarihinde mahkeme kararı alınarak sonuçlandırılmıştır. Göl alanında yerleşimi bulunan 8 aile için yeniden yerleşim çalışmaları başlatılmış, Salıpazarı ilçesinde uygun bir yer bulunarak tahsisi Milli Emlak Genel Müdürlüğünden alınmıştır. Yeniden yerleşim inşaatı 25.03.2024 tarihinde tamamlanmıştır.

BU YILIN ÖDENEĞİ 119 MİLYON LİRA
Salıpazarı barajının 2024 yılı ödeneği 119.440.000,00 TL olup parasal gerçekleşme 26.06.2024 tarihi itibarıyla; % 30 fiziki gerçekleşme, % 27 parasal gerçekleşme seviyesindedir. İş kapsamında kırma ve eleme tesisi, beton santrali, enjeksiyon santrali kurulumları tamamlanmış olup aktif olarak çalışmaktadır. Ulaşım yolları, gövde ve derivasyon kondüvisi kazıları tamamlanmıştır. Halihazırda Taban İyileştirme Kütle Betonları imalatları, Konsolidasyon Enjeksiyonu imalatları ve memba batardosu imalatı devam etmektedir. Taban İyileştirme Kütle Betonlarında bulunan 540 adet anonun 110 adeti ile Derivasyon Kondüvisinde bulunan 17 adet ano tamamlanmıştır.

HERHANGİ BİR SORUN BULUNMUYOR
Barajın inşaat çalışmalarında vatandaşların kamulaştırma davaları açmaları sebebiyle hukuksal süreçler takip edilerek çözümlenmiş olup, gerek yüklenici, gerekse ödenek temini açısından herhangi bir sorun bulunmamaktadır.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.