KARİYER FUARI!
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ‘Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF’22)’, Samsun’da başladı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi öncülüğünde ‘Yetenek Her Yerde’ temasıyla başlatılan Orta Karadeniz Kariyer Fuarı, OMÜ‘nün ev sahipliğinde, Samsun Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda kapılarını açtı.
KAMU VE ÖZEL SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ
Eski Makro Alışveriş Merkezi’nin bulunduğu alanda açılan ve 2 gün sürecek fuarın açılışında konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, fuarı kamu ve özel sektörden birçok kurumla iş birliğinde açtıklarını söyledi. Fuar vesilesiyle gerçekleştirilen iş birliklerinin, oluşan enerjinin kalıcı olmasını arzuladıklarını dile getiren Ünal, fuarda farklı iş alanlarında zaman ve emekle elde edilen birikimlerin görünür olmasının amaçlandığını belirtti.
ÖĞRENCİLER İÇİN NİTELİKLİ STAJ İMKANLARI
İnsanlık yararına ve Türkiye’nin rekabet gücünü artıracak ekosistemin oluşması için sorumluluklarının farkında olduklarına işaret eden Ünal, “Araştırmacı yetiştirmek ve nitelikli iş gücü yetiştirmek adına her üniversite üzerine düşeni yapmaktadır ancak birlikte yürüyebilmek ve hedefe ulaşabilmek için öğrencilerimizin nitelikli staj imkanlarına kavuşturulması, araştırmalara paydaş olunması ve en azından prototip üretimlerinde destek sağlanması zorunluluktur. Cumhurbaşkanımızın üniversite sayısına yönelik vurgusu çok anlamlıdır. Üniversite kurumu, içinde bulunduğu şehirle entegre olup lokomotif görevi üstlenemezse yük oluşturacaktır. Bu sebeple sağlıklı bir ilişki ağı oluşturulmalıdır” ifadelerini kullandı.
OMÜ Rektörü Ünal, fuara 200 firmanın katıldığını, 28 firmanın sponsor olduğunu ve 5 bine yakın öğrencinin kayıt yaptırdığını da kaydetti.
DEMİR: HEDEFE ODAKLI ÇALIŞMALIYIZ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise Türkiye’de 21 merkezde bu etkinliklerin ardışık şekilde düzenlendiğini anlatarak, “Kariyer dediğimiz kavram, çok geniş ve önemlidir. Medeniyetimizde işin ehline verilmesi hedefinin çatısını oluşturan bir kavramdır. Geçmişte üniversiteye gitmek, hayatını kurtarmak olarak algılanıyordu ama şimdi lisansa geliyoruz. Bugün lisans eğitiminin bizi geleceğe taşımada yeterli olmadığını görüyoruz. İnsan olarak yapmamız gereken bir emeği vakti zamanında yapmadığımızda, bunu telafi etme şansımız yok. Bu nedenle ilk öğrenme çağına geldiğimiz anda hedefe odaklı çalışmalar yapmalıyız” diye konuştu.
HER ALANDA GENÇLERİMİZLE YOL ALIYORUZ
Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda gençlere fırsat tanındığını ve yerli yazılımı her alanda uygulamaya çalıştıklarını da dile getiren Başkan Demir şunları söyledi:
“Biz Samsun’da belediye olarak Aselsan ile örnek bir projeyi hayata geçiriyoruz. Akıllı Şehir Trafik Güvenliği uygulamaları. Şu anda Türkiye’de en kapsamlı projeyi biz yürütüyoruz. Genç arkadaşlarla yol alıyoruz. Lityum Pilli kısa süreli şarj sistemine sahip elektrikli otobüsleri biz devreye alıyoruz. Bu noktada Aselsan ile çalışıyoruz. Buna benzer tüm alanlardaki uygulamalardaki yazılımları Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızda üretiyoruz.”
Sibel TOPAL