Dolar 38,4222
Euro 43,6800
Altın 4.079,95
BİST 9.481,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 14°C
Sal 16°C

KORKUNÇ VİRÜS HIZLA YAYILIYOR!

KORKUNÇ VİRÜS HIZLA YAYILIYOR!
28 Ocak 2020 13:36

Dünyayı sarsan ve hızla yayılan Koronavirüs’ün sıfır noktası olan Çin’de doktorlar gece gündüz demeden mesai yapıyor. Yüzlerce enfekte insanı tedavi altına almaya çalışan Çinli doktorların tuvalete gitmeye dahi zaman bulamadıkları ve altlarına bez bağladıkları durumun vehametini gözler önüne seriyor.

50 milyon insanın Koronavirüs nedeniyle karantinaya alındığı Çin’den birbirinden ilginç haberler devam ediyor. Uzmanların son açıklaması ise salgının ne kadar riskli bir statüye sürüklendiğinin en büyük işareti.

WASHINGTON POST: DOKTORLAR YETİŞKİN BEZİ KULLANIYOR

Washington Post gazetesi, Çin’de virüsü durdurma çalışmaları ile ilgili ilginç bir detaya yer verdi.

Gazete, sağlık çalışanlarının tuvalete gitmek için zamanları olmadığından yetişkin bezleri kullanmaya başladıklarına yer verdi.

Virüsün şu an için bulaştığı en genç vaka 9 aylık bir bebek. Çin hükümeti virüs bulaşanların sayısını 3 bine yakın olarak açıklasa da uzmanlar gerçek vaka sayısının hali hazırda 100 binden fazla olduğunu ve birçok kişinin daha teşhis edilemediğini ifade ediyor.

Ülkede son günlerde, siyasiler, aktivistler ve sağlık personeli birliği tarafından Koronavirüsün yayılmasını önlemek için anakara ile sınırın kapatılması yönünde çağrılar yapılıyor.

Sağlık komisyonu, virüsn yayılmaya başladığı kent olan Çin’in Wuhan şehrinden seyahat edenlerin toplum sağlık istasyonlarına kaydolması ve kendilerini virüsün maksimum kuluçka dönemi olan 14 gün boyunca evde karantinaya alması gerektiği uyarılarını yapıyor.

YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.