Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

‘MANKURTLAŞTIRMANIN SONUCU!..’

Samsun’da 15 Temmuz nedeniyle düzenlenen konferansta konuşan Rektör Yavuz Ünal, “15 Temmuz, milletimizi derinden etkileyen bir mankurtlaştırma sürecinin sonucudur” dedi

‘MANKURTLAŞTIRMANIN SONUCU!..’
REKLAM ALANI
16 Temmuz 2024 17:45

Samsun’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Duman’ın konuşmacısı olduğu “FETÖ’nün Sınır Ötesi Boyutu: Almanya Örneği” temalı konferans düzenlendi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, fakülte dekanları, rektör danışmanları, akademisyenler ve idari personel katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marş ile başlayan programda konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Rektör Yavuz Ünal, “15 Temmuz, milletimizi derinden etkileyen bir mankurtlaştırma sürecinin sonucudur. Bu süreç, geniş kitleleri ele geçirirken bireylerin eleştirel düşünme yetilerini ellerinden almıştır. İnsanları sorgulamadan uzaklaştırarak belirli bir ideolojiye bağlı kılmayı amaçlayan bu hareket, toplumu otomatik bir şekilde yönlendirmiştir. Bu süreçte üç temel faktör öne çıkmıştır. İlk olarak müzahir olarak adlandırılan bir grup ortaya çıkmıştır. 2’nci olarak hareketi desteklemese de karşı çıkmayan, orta sınıfın etkisi önemlidir. Bu grup, idare makamında olanların etkisizleştirilmesiyle güç kazanmıştır. 3’üncü olarak ise hareketi engelleyebilecek insanların itibarsızlaştırılması ve itibar suikastine maruz kalmalarıdır” dedi.

ÇANAKKALE’DEN SONRAKİ EN BÜYÜK OLAY
Prof. Dr. Rektör Yavuz Ünal, “Çanakkale Savaşı askeri güçle milletimizi yok etme girişimiyken, 15 Temmuz içten çökertme ve işgal etme girişimidir. Bu darbe girişimi milletimizi içten çökertmeye yönelik bir çabadır ve unutulmaması gereken bir olaydır. Unutmak ve unutturmamak, gelecekte benzer trajedilerin yaşanmasına zemin hazırlamamak için hayati önemdedir. Bosna unutulmasaydı Gazze olmayacaktı; Gazze unutulursa yarın başka bir millet aynı acıları yaşayacaktır. Dolayısıyla 15 Temmuz’un hatırlanması ve anılması, benzer olayların tekrarlanmaması için kritik bir öneme sahiptir” diye konuştu.

‘GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ…’
“Görevimizin bilinciyle, milletimize ve geleceğimize sahip çıkmalıyız” diyen Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal sözlerine şöyle devam etti:

“Akademi ve eğitim camiası olarak gençlerimizi millî ve manevi değerlerle yoğurarak yetiştirmeliyiz. Bu değerlerle donatılmamış bireyler, kolayca başka ideolojilere çekilebilir ve milletimize zarar verebilir. FETÖ’nün akademiyi hedef alması da bu yüzden tesadüf değildir. Eğitimli bireyler aracılığıyla devletin kademelerine sızmayı başarmışlardır. 15 Temmuz’un ardından, millet olarak gösterdiğimiz birlik ve beraberlik, her zaman korunmalıdır. Bu vesileyle akademinin stratejik önemini ve millî değerlere bağlı bireyler yetiştirmenin gerekliliğini bir kez daha vurgulamak isterim. Görevimizin bilinciyle, milletimize ve geleceğimize sahip çıkmalıyız. Unutmayalım ki bir milletin en büyük gücü, birlik ve beraberliğidir. Geçmişte çiçeklerimiz koparıldı; ancak daha güçlü ve onurlu meyveler verdik. Kurtuluş Savaşı’nda yeni bir devletle daha güçlü bir yapıyla ortaya çıktık.”

‘MİLLET TOPYEKÜN İMHA’ AMACI
15 Temmuz bu milletin topyekûn imha edilmesi amacıyla yapılan bir hareket olduğunu söyleyen Rektör Ünal, “Eğer başarılı olsaydı en az 200 bin insanın itlaf edileceğini biliyoruz. Bu, sadece bir darbe girişimi değil milletimizin imha edilmesi için planlanmış bir harekettir. 15 Temmuzlar, geçmişle hesaplaşma ve geleceğe dair karar verme zamanıdır. Bu milletin ayakta kalması, sadece bizim güvenliğimiz için değil, insanlığın güvencesi olarak da gereklidir. Güçlü karaktere sahip, bilgili nesiller yetiştirmek bizim varlık nedenimizdir. Aynı hataları tekrar edersek tarih bizi affetmeyecektir.”

FETÖ’NÜN SINIR ÖTESİ BOYUTU
‘FETÖ’nün Sınır Ötesi Boyutu: Almanya Örneği’ adlı sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Önder Duman ise, “15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemize yapılan hain darbe girişimine karşılık olarak milletimizin ve devletimizin omuz omuza verip girdiği mücadelenin zaferle sonuçlanmasının üzerinden tam sekiz yıl geçti. Türkiye’de örnek olan bu direniş mücadelesi hafızalardan silinmemelidir. Kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi milletimiz unutmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Program, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’dan Prof. Dr. Önder Duman’a teşekkür belgesi verilmesiyle tamamlandı.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.