Mehmet ÖZDAĞ’dan Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne tepki!
SAMÇEP, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Havza Belediyesi işbirliği ile yapılan yol çalışmalarıyla kamu kaynaklarının heba edildiğini söyleyerek tepki gösterdi.

Asfalt ve beton belediyeciliği Nereye kadar?
SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne tepki göstererek, “Ülkemiz pratiğinde şehir içi asfalt yollar üç yılda bir yenilenmekte ve her seferinde belediye hizmeti olarak bizlere sunulmaktadır.” dedi.
“KAMU KAYNAKLARI HEBA EDİLİYOR”
Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Havza Belediyesi işbirliği ile Havza İlçe Merkezinde Kazım Paşa ve Vezirköprü Caddelerini kapsayan 2 kilometrelik güzergahta, mevcut parke taş sathi kaplamanın sökülerek sıcak asfalt dökülmekte olduğunu belirten SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, “Beton parke taş sathi kaplama; asfalta göre; daha sağlıklı, çevre dokusuna daha duyarlı, yağmur suyunu zemine aktarması açısından belli oranda taşkın önleyebilen, tamiri, bakımı kolay ve ekonomiktir. Ülke ekonomisinin ciddi sıkıntılar yaşadığı böyle bir dönemde mevcut parke taş yolların sökülüp atılması ve yerine çok daha kısa ömürlü asfalt kaplama yapılması kamu kaynaklarının da heba edilmesidir. Ülkemiz pratiğinde şehir içi asfalt yollar üç yılda bir yenilenmekte ve her seferinde belediye hizmeti olarak bizlere sunulmaktadır.” dedi.
“BUNUNLA ÖVÜNMEK KABUL EDİLEMEZ”
Havza ilçesinin son yıllarda artan sıklıkla su taşkınları ile mücadele etmekte olduğunun altını çizen Özdağ, “Kentlerin asfalt ve betonla kaplanması su taşkınlarının ve aynı zamanda da iklim krizinin de en önemli nedenidir. Aşırı iklim olaylarının yansıra koronavirüs salgını yaşadığımız bir dönemde çağdaş kent yönetimlerinin terk ettiği asfalt kaplama çalışmalarını belediye hizmeti olarak sunmak ve bununla övünmek kabul edilemez. Ayrıca asfalt kaplama şehir içi caddelerde araçların ortalama hızlarının da artmasına sebep olacağından, ölümlü, yaralanmalı trafik kazalarına da yol açacaktır.” diye konuştu.
İNSAN VE TOPLUM ODAKLI BELEDİYECİLİK İSTİYORUZ
Özdağ sözlerini şu şekilde sonlandırdı:
“Samsun Büyükşehir Belediyesinin ve Havza Belediyesinin insan ve toplum odaklı, doğa ve iklim dostu uygulamalar yaparak kamu kaynaklarını olumlu kullanmasını bekliyoruz. Mevcut parke taş yolların korunup, rehabilite edilmesini, kemt içerisinde yayalaştırma ve bisiklet yolları yapılmasını talep ediyoruz.”