Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C

‘MEZARLIK VURGUNU’ TBMM GÜNDEMİNDE!

Samsun’un Bafra İlçesi’nde belediyeye ait mezarlıktaki gerçekleştirilen milyonluk vurgun, TBMM gündemine taşındı

‘MEZARLIK VURGUNU’ TBMM GÜNDEMİNDE!
REKLAM ALANI
7 Ağustos 2024 18:00

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Bafra’daki mezarlık hizmetlerinde gerçekleştiği iddia edilen irtikap, zimmet, usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın cevaplaması istemiyle bir önerge veren CHP’li Murat Çan, önergesinde şu görüşleri dili getirdi:

İRTİKÂP, USULSÜZLÜK, YOLSUZLUK
“Seçim bölgem Samsun’un Bafra ilçesinde, İlçe Belediyesi’nin sorumluluğundaki mezarlık hizmetlerinde irtikap, usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları gündeme gelmiştir. Basına ve kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, cenazelerinin defin işlemi için Yakıntaş Mezarlığı’na başvuran yurttaşlarımız, defin ücretlerini belediye veznesine yatırmaları gerekirken; mezarlık gasilhane yetkilisi ‘size daha sonra makbuz keseceğiz’ diyerek paraları elden almış, akabinde ise zimmet vuku bulmuştur. Yine basına yansıyan bilgilere göre bu usulsüzlüğün mali boyutu 3 milyon liraya ulaşmıştır.”

BAKAN ALİ YERLİKAYA’YA SORULAR
CHP’li Çan, bu tespit ve değerlendirmelerinin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti:
– Bafra Belediyesi ve irtikap suçu işlediği iddia olunan kamu görevlileri hakkında başlatılmış adli bir soruşturma var mıdır?
– Bakanlığınızca, Bafra Belediyesi ve irtikap suçu işlediği iddia olunan kamu görevlileri hakkında başlatılmış idari bir soruşturma var mıdır?
– Şayet varsa, Yakıntaş Mezarlığı’nda ücreti elden tahsil edilerek ve makbuzsuz/kayıtsız bir şekilde kaç defin işlemi gerçekleştirilmiştir?
– Makbuzsuz defin işlemleri üzerinden usulsüzlük yapanların, bu yolla elde ettikleri kanunsuz kazancın miktarı nedir?

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.