Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

OTOMOBİL DEVİ SAMSUN’A GELİYOR!

Jaguar ve Land Rover’ın da büyük ortağı olan Çinli otomobil devinin Türkiye’de fabrika kurmaya hazırlandığı, fabrikanın Samsun’a kurulacağı duyuruldu

OTOMOBİL DEVİ SAMSUN’A GELİYOR!
REKLAM ALANI
20 Temmuz 2024 17:26

Çinli otomobil üreticisi BYD’nin Türkiye’de yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla, yıllık 150 bin otomobil kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile Ar-Ge merkezi kuracağını açıklaması büyük yankı uyandırmıştı. Bir güzel haber ise Çinli otomobil devi Chery’den geldi.

Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Zhenghai Mei.

LAND ROVER VE JAGUAR’IN DA ORTAĞI
Jaguar ve Land Rover’ın da büyük ortağı olan Çinli otomobil devi Chery’nin Samsun’a fabrika kuracağını radyo ve TV programcısı, youtuber, güvenli ve ileri sürüş teknikleri eğitmeni, köşe yazarı, otomotiv uzmanı Halit Bolkan duyurdu. Halit Bolkan, sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaparak Samsun halkına müjdeyi verdi.

SAMSUNLULAR’A MÜJDEYİ VERDİ
Halit Bolkan paylaşımında, “Kulağıma geldiği kadarıyla Chery de Türkiye’de fabrika kurmaya hazırlanıyor. Fabrika arazisi için Samsun’un seçildiği, resmi açıklamanın ise yakında yapılacağı kulağıma gelenler arasında” dedi.

5 YILLIK PLAN DAHİLİNDE
Öte yandan, Chery, Jaguar ve Land Rover şirketinin yüzde 50’sine sahip olan şirket Türkiye üzerinden Avrupa piyasalarına açılmak istediğini daha önce üst düzey yöneticileri vasıtasıyla açıklamıştı. 2022 yılının eylül ayında
Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Zhenghai Mei, Chery’nin Türkiye pazarına girişine ilişkin, “Türkiye pazarında gelişmemizle birlikte adım adım Türkiye’de bir üretim tesisi kuracağımıza ve araçlarımızı Avrupa’ya ihraç edeceğimize inanıyorum. Bu, bizim 5 yıllık strateji planımız dahilinde” demişti.

Chery International Başkanı Zhang Guibing.

‘DÖNMEK İÇİN İYİ BİR ZAMAN’
Chery’nin Türkiye pazarına girişiyle ilgili büyük heyecan duyduklarını dile getiren Mei, “Türkiye pazarına her zaman çok büyük önem veriyoruz. Son 20 yılda çok önemli tecrübeler edindik. Yeni Chery ürünlerimizin sadece kalitesini değil, aynı zamanda tasarımını ve işlevini de geliştirdiğimizi görebilirsiniz. Yeni Chery’nin marka imajı Türkiye’de 10 yıl önceki Chery’den tamamen farklı. Şimdi Chery’nin tekrar Türkiye’ye dönmesi için iyi bir zaman.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN GUİBİNG’İN AÇIKLAMASI
Chery International Başkanı Zhang Guibing de geçen yıl ekim ayında, Türkiye’nin kendileri için çok önemli bir pazar olduğunu kaydederek, şu açıklamayı yapmıştı.

“Bizim yapacağımız fabrika yatırımı çok büyük olacak. Bunun için fizibilite çalışmaları yapıyoruz ve bu zaman alan bir çalışma. Ticaret Bakanlığı ile irtibat halindeyiz. Bir Ar-Ge merkezi ile başlayıp daha sonrasında fabrika yatırımı yapmayı değerlendiriyoruz. Fabrika yatırımında sadece Türkiye’nin satış rakamlarına bakmıyoruz. Türkiye’den ihracat yapabileceğimiz çevre ülkelerin de satış rakamlarına bakıyoruz. Türkiye’ye yatırım yapmamız için ihracat ve iç pazar dahil 150-200 bin adet bandını yakalamamız gerekiyor. Eğer Türkiye bize destek verirse gelecekte yatırım yapmamız kolaylaşır. Bu destekler ile ilgili hükümet yetkilileri ile görüşmelerimiz var.”

Dünya devi Chery’nin Tiggo, Omoda ve SUV gibi modelleri Türkiye pazarında büyük ilgi görüyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.