Dolar 37,9480
Euro 41,1278
Altın 3.809,98
BİST 9.659,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Sal 12°C
Çar 15°C
Per 16°C
Cum 15°C

‘PASTIRMA’ ÜRETECEK!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), geliştirdiği ekonomik ve sosyokültürel odaklı projeyle manda etinden pastırma üretmeyi amaçlıyor

‘PASTIRMA’ ÜRETECEK!
4 Nisan 2022 18:50

Türkiye’deki manda varlığının önemli bir kısmına sahip Samsun’da OMÜ Veteriner Fakültesi akademisyenleri, ürettikleri 1908 kodlu araştırma geliştirme (AR-GE) projesi kapsamında Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden pastırmayı manda etinden üretmek için harekete geçti.

TESCİLLİ ÜRÜN SAYISINI ARTIRMAK
Proje ekibinden Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı akademisyeni Doç. Dr. Ali Gücükoğlu, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tütüncü ile birlikte üretilen numune pastırmaları OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’a sunarak projenin detaylarını anlattı. Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı öncülüğünde ve Samsun Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği’nin desteğinde hayata geçecek projenin hedefinde ise patent almak ve Samsun’un coğrafi işaret tescili almış ürün sayısını arttırmak var.

Proje ekibini Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı akademisyenleri Doç. Dr. Ali Gücükoğlu, Doç. Dr. Özgür Çadırcı, Arş. Gör. Dr. Tolga Uyanık ve Arş. Gör. Sibel Kanat ile Uzman Veteriner Hekim Ayşegül Bölükbaş’ın oluşturduğu çalışmada; Bafra Kızılırmak Deltası’nda hem doğal ekolojik koşullarda beslenen (ekstansif) hem de çiftlikte yetiştirilen (entansif) mandalardan pastırma üretilmesi planlanıyor.


ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.