Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

SAATTE 10 BİN KİŞİ TAŞIYACAK!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Şehir Hastanesi tramvay hattının 5 yıl içinde tamamlanacağını açıkladı

SAATTE 10 BİN KİŞİ TAŞIYACAK!
REKLAM ALANI
5 Temmuz 2024 15:12

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü (AYGM) Dr. Yalçın Eyigün ile birlikte Şehir Hastanesi Tramvay Projesi güzergâhını yerinde inceledi. Başkan Doğan, “Hem 10 yeni tramvay aracımızın imzalarını attık hem de Şehir Hastanesi tramvay hattı güzergâhımızda incelemelerde bulunduk. 5 yıl içerisinde hayata geçirmeyi planladığımız yeni tramvay hattımız ise saatte 10 bin kişinin üzerinde yolcu taşıma kapasitesiyle Şehir Hastanesine erişimi sağlayacak şekilde planlanıyor” dedi.

MODERN, KONFORLU, ÇEVRECİ ULAŞIM
“Daha hızlı Samsun” diyerek çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ise şunları söyledi:

“Mevcut tramvay hattımız Tekkeköy ilçemizden Ondokuz Mayıs Üniversitesine kadar uzanarak toplam 35 kilometre boyunca 43 istasyonda hizmet veriyor. 5 yıl içerisinde hayata geçirmeyi planladığımız yeni tramvay hattımız ise saatte 10 bin kişinin üzerinde yolcu taşıma kapasitesiyle Şehir Hastanesine erişimi sağlayacak şekilde planlanıyor. Bu yeni hattın eklenmesiyle, kent merkezinden Şehir Hastanesine modern, konforlu ve çevreci bir ulaşım sistemiyle erişim hizmeti sağlanmış olacak.

İLK KUZEY-GÜNEY YÖNLÜ HATTI
Şehir Hastanesi’ne erişimi kolaylaştırmanın yanı sıra Canik ve İlkadım ilçelerimizdeki mahallelere konforlu, dakik, erişilebilir, modern ve çevreci raylı ulaşım hizmeti de sağlamış olacağız. Buralardan üniversite ve stadyum yönlerine aktarmasız ulaşım mümkün olacak. Şehrin ilk kuzey-güney yönlü tramvay hattı ile Samsun’umuzun dinamik yapısına uygun olarak gelişen bölgelere erişim kolaylaşmış olacak. Aynı zamanda Şehir Hastanesine de ulaşım kolay hale gelecek.

ŞEHRİN GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI
AYGM Genel Müdürümüz Dr. Yalçın Eyigün ile birlikte yeni tramvay hattı projemizi yerinde inceledik. Şehrimize kazandıracağımız 10 yeni tramvay aracı ve hayata geçirmeyi planladığımız yeni tramvay hattı ile birlikte vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını daha konforlu bir şekilde sürdürmelerini ve şehrimizin dört bir yanına daha kolay erişim sağlamalarını hedefliyoruz. Bu projenin şehrimizin gelişimine ve yaşam kalitesine olumlu katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Samsun’umuza hayırlı olsun.”

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.