Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

SALIPAZARI FELAKETİN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ!

Samsun’un Salıpazarı İlçesi’nde dün gece saatlerinde başlayan, bugün ise öğleden sonra şiddetini arttıran sağanak yağış etkili oldu

SALIPAZARI FELAKETİN   EŞİĞİNDEN DÖNDÜ!
REKLAM ALANI
8 Temmuz 2024 13:40

Samsun’un Salıpazarı İlçesi dün gece başlayan ve bugün ise şiddeti artıran sağanak yağışın etkisi altında kaldı. Cadde ve sokaklar göle dönerken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Araçlar sele kapılırken yüksek kesimlerde meydana gelen heyelanlar nedeniyle çoğu mahalle yolları ulaşıma kapandı. Tahnal-Esatçiftliği, Esatçiftliği- Salıpazarı grup yolunda 40’a yakın araç yollarda mahsur kaldı.

Sağanak yağış kabusu....

KRİZ MASASI İŞ BAŞINDA
Salıpazarı Kaymakamı Salih Başara başkanlığında oluşturulan ‘kriz masası’ gelen ihbarları değerlendirmeye devam ediyor. Seferber edilen ekipler ise hummalı bir şekilde çalışarak kapalı yolları ve mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için zamanla yarışıyor.

Sağanak yağış kabusu....

KAYMAKAM BAŞARA’DAN AÇIKLAMA
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden edilen bilgilere göre Salıpazarı’na son 24 saatte metrekareye 136 metreküp yağış düştü. Can ve mal kaybının olmadığını vurgulayan Salıpazarı Kaymakamı Salih Başara, “Özellikle yüksek kesimlerde heyelanlar nedeni ile ulaşımda sıkıntılar yaşıyoruz. İlçe Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemiz 30 iş makinesi ve 80 personel ile tüm imkânlarını kullanarak sahada çalışıyor. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Sağanak yağış kabusu....

VATANDAŞ SÜREKLİ UYARILIYOR
Belediye Başkanı Refaettin Karaca ise meteorolojinin yağış uyarısının ardından gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyerek, “Kaymakamlığımız, Emniyet Amirliğimiz ve İlçe jandarma Komutanlığımız bir durum değerlendirmesi yaptık ve yağış öncesi gerekli tedbirleri aldık. Ancak yağışların şiddetli oluşu ilçemizi olumsuz etkiledi. Dünden beri sağanak yağışlar ilçemiz Terme Çayı’nın debisini yükseltti. Vatandaşlarımızı can ve mal kayıplarının önlenmesi için dere yataklarından uzak durmaları konusunda sürekli uyarıyoruz” diye konuştu.

Sağanak yağış kabusu....

BÜYÜKŞEHİR, AFAD, DSİ
VE KARAYOLLARI SEFERBER
Şiddetli yağışların etkisini göstermesiyle birlikte Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı arama kurtarma ekipleri, AFAD ile Karayolları ve DSİ’ye ait araç ve personel bölgeye sevk edildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Köksal, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ertan Özcan, Yol Bakım Daire Başkanı Cemal Bozkurt ve DSİ 7’nci Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik de ilçeye gelerek çalışmaları yerinde takip etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.