Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

SALIPAZARI’NDA ‘BARAJ’ BİLMECESİ!

Samsun’da, temeli 2017 yılında atılan Salıpazarı Barajı’nda inşaat çalışmalarının ‘ödenek olmaması’ nedeniyle durduğu iddiaları tepkilere yol açtı

SALIPAZARI’NDA ‘BARAJ’ BİLMECESİ!
REKLAM ALANI
11 Temmuz 2024 17:36

Samsun’un Salıpazarı İlçesi’nde geçtiğimiz günlerde bir kez daha yaşanan sel felaketi, yapımına 2017 yılında başlayan ve özellikle Salıpazarı ve Terme ilçeleri için hayati önem taşıyan baraj yapımını yeniden gündeme getirdi. Barajın yapımının ‘ödenek’ sıkıntısı nedeniyle durduğu iddiaları ise tepkilere yol açtı.

‘ÖDENEK BİTTİ, İNŞAAT DURDU’ İDDİALARI
Her yağış sonrası Salıpazarı ve Terme ilçelerinde kâbusu yaşayan vatandaşlar, ilçede yapımına başlanan barajın bitirilememesine tepki gösterdi.
Her 2 ilçe için de hayati önem taşıyan Salıpazarı İçme ve Sulama Baraj inşaatında çalışmalar devam ederken, ‘ödeneğin bittiği, baraj inşaatının durdurulduğu’ iddiaları ortaya atıldı.

BAŞKAN KARACA: TEK UMUDUMUZ BARAJ
2019 yılında yaşanan sel felaketinde 2 vatandaşını kaybeden Salıpazarı’nın bir kez daha aşırı yağışlardan kaynaklı acıları yaşamak istemediğini belirten Belediye Başkanı Refaettin Karaca, “Salıpazarı ve Terme ilçelerimizin kurtuluşu olan baraj ile birlikte sel kapanlarının bir an evvel tammalanması gerekiyor. Salıpazarı iklim şartlarının değişmesi ile birlikte son 10 yıldır sürekli sel tehlikesi ile karşı karşıya. Tek umudumuz Salıpazarı Barajı ve Yeşil ile Bolas dereleri üzerine yapılacak sel kapanları. Ancak yıllardır gündemde olan sel kapanlarının ve barajın tamamlanamaması nedeni ile aynı kabusu görmeye devam ediyoruz” dedi.

‘İNSAN HAYATINDAN TASARRUF OLMAZ’
Başkan Karaca, konuyla ilgili ayrıca şunları söyledi:

“Buradan devlet büyüklerimize ve bakanlıklarımıza sesleniyorum.
Son günlerde baraj için ödeneğin bittiği ve inşaatın durdurulacağı söylentileri maalesef endişelerimizi arttırmaktadır. Şayet ödenek tasarruf tedbirleri kapsamında durduruldu ise insan hayatından tasarruf olmaz. Bitirin bu barajı, hem Salıpazarı hem de Terme rahat bir nefes alsın.”

Konuyla ilgili DSİ yetkililerinden alınan bilgilere göre Salıpazarı İçme ve Sulama Barajı için dönem ödeneğinin bittiği ancak yüklenici firmanın şimdilik inşaat çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.