Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C

SALIPAZARI’NDA ‘TURİZM’ HAMLESİ!

Samsun’un Salıpazarı İlçesi’nde Garpu Kalesi, Kaya Mezarları gibi tarihi merkezler için yeni tanıtımlar yapılacak

SALIPAZARI’NDA  ‘TURİZM’  HAMLESİ!
REKLAM ALANI
20 Eylül 2024 18:27

Samsun Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Salıpazarı İlçesi’ndeki turizm alanlarını gezdi. Belediye Başkanı Refaettin Karaca ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürü Kurtuluş Özçelik ile birlikte Garpu Kalesi, Kaya Mezarları ve Karaman tarihi ahşap camiyi gezen İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, “Dünyada bu doğal güzelliklerin bir arada olduğu çok az yer var” dedi.

TURİZM

‘GÜN YÜZÜNE ÇIKARTMALIYIZ’
Kültür Müdürü Almaz, Salıpazarı’ndaki ziyaret ve incelemeleriyle ilgili ayrıca şu değerlendirmeyi yaptı:

“Samsun Turizm dekorasyonu gezi programlarımız devam ediyor. Ekip halinde Salıpazarı ilçemizdeyiz. Daha önce bu bölgeye Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve fenomenleri göndermiştik. Salıpazarı’nda turizm alanında önemli çalışmalar yapılmıştı. Biz buraya özellikle turizm altyapı destek projeleri ve programları için neler yapabiliriz, buraları nasıl koruyabiliriz gibi konular üzerine istişare etmek üzere geldik. Özellikle Garpu Kale yürüyüş yolu ve tanıtımı öncelikli hedefimiz olacak. Salıpazarı İlçesi’nin gerçekten haklı bir şöhreti ve turizm çeşitliliği var. Bunları gün yüzüne çıkarmak ve tanıtım için neler yapılması gerekiyorsa yapacağız. Dünyada bu doğal güzelliklerin bir arada olduğu çok az yer var. Bunun bilincindeyiz.”

TURİZM

BAŞKAN KARACA’DAN TEŞEKKÜR
Belediye Başkanı Refaettin Karaca ise Salıpazarı’nı turizm şehri yapmakta kararlı olduklarını vurgulayarak, “İlçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini tüm paydaşlarımız ile birlikte gün yüzüne çıkartmak için ortak çalışmalar yürütüyoruz. İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz’a ve Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Derneği’ne katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Elif SEKMEN

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.