Dolar 34,5305
Euro 35,9880
Altın 2.998,12
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Yağmurlu
İstanbul
18°C
Yağmurlu
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 10°C
Sal 12°C

SAMSUN SAHİLLERİ YOK OLUYOR!

Karadeniz Samsun sahillerini yutmaya devam ediyor. Özellikle Çatalçam sahili kıyı erozyonundan ‘kum serme’ tekniği ile kurtarılacak

SAMSUN SAHİLLERİ YOK OLUYOR!
REKLAM ALANI
19 Ağustos 2022 15:13

Samsun’un Atakum ilçesi Çatalçam mevkiinde yaşanan ve her geçen gün etkisi artan kıyı erozyonu durdurulamıyor. Yetkililer, bölgenin kıyı erozyonundan kurtulması için çalışmaların tamamlandığını ve kum serme tekniği ile erozyonu yok edeceklerini belirttiler.


EROZYON SAHİLİ TAHRİP EDİYOR
Atakum ilçesi Çakırlar Yalı Mahallesi’nden Dereköy Balıkçı Barınağı’na kadar olan sahil şeridinde yaklaşık 6 senedir yaşanan kıyı erozyonu, sahili tahrip ediyor. Sahilin bazı kısımlarında dalgalar sahili yok ederken, ağaçlar denize düşüyor, toprak ve kumsal denize doğru göçüyor. Bazı kesimlerde ise denizin metrelerce geri çekilmesi vatandaşları endişelendiriyor. Yetkililer söz konusu alanlarda araştırmaların tamamlandığını ve yapım projesinin çevresel etki değerlendirme (ÇED) format bedeli üzerinden gerçekleştirileceğini ve kıyı erozyonunun sona ereceğini ifade ettiler.


SORUN ÇÖZÜLECEK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü yetkilileri konu hakkında; 2 yıldır kıyı erozyonu kapsamında Çatalçam sahillerinde araştırma yapıldığını, Ulaştırma Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı rapor doğrultusunda ÇED format bedeli üzerinden proje gerçekleştirilecek projenin ihalesinin yapıldığını, yapım ihalesi için ise genel müdürlükten onay alınacağını belirtti. Çalışmalar kapsamında kıyı erozyonunun önüne geçebilmek için katı bir yapılaşma değil; kum serme üzerine yeni bir proje ile erozyonun önüne geçilmesinin hedeflendiği bilgisi verildi.

Çevre, Şehircilik ve İlkim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkililer ise söz konusu sahillerde uzun yıllar öncesinden inşa edilen yapılar nedeniyle erozyon yaşandığını, Çevre, Şehircilik ve İlkim Değişikliği İl Müdürlüğü’nü ilgilendiren kısmın izin, lisans ve ÇED konusunda olduğunu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın alanda bir işlem yapacağı zaman kendilerinden izin aldığını ifade ettiler.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.