Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

SAMSUN’DA MUHTEŞEM SERGİ!

Samsun Büyükşehir Belediyesi kurslarına katılan bine yakın kadının 1 yılda yaptığı el emeği göz nuru ürünler, ‘Sanata Yolculuk Sergisi’ ile görücüye çıktı

SAMSUN’DA MUHTEŞEM SERGİ!
REKLAM ALANI
5 Temmuz 2024 15:47

Samsun’da aile ekonomisine katkı sunmak ve zanaat öğrenmek için Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın, Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından açılan kurslara katılan kadınların ürettiği eserler Sanata Yolculuk Sergisi ile beğeniye sunuldu.

BAŞKAN DOĞAN’DAN AÇILIŞI
Saathane Meydanı’nda kurulan alanda 2 gün boyunca sergilenecek eserlerin açılışını Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan yaptı. Kadınları ve usta öğreticileri tebrik eden Başkan Halit Doğan, eserlerin belediyenin e-ticaret sitesinden de satışa sunulacağını ve kadınlara ek gelir oluşturacağını söyledi.

BELEDİYE SİTESİNDEN SATIŞ
Kadınların eserlerinin kenevir ürünlerinde olduğu gibi belediyeye ait siteden satılabileceğini ifade eden Başkan Doğan, “Sergide çok güzel eserler var. Keçeden yapılanlar var. Geri dönüşüm camlardan yapılanlar var. Sepetler var, bebekler var. Çocuklarıyla beraber, büyükleriyle beraber 7’den 70’e herkese hitap eden ürünler var. Hanımların el emeği, göz nuru, yüreklerinden, gönüllerinden ellerinin emeğini nakşettikleri eserler burada Samsunları bekliyor. Gerçekten önemli bir etkinlik. 1 yıl boyunca üretilen tüm ürünlerin sergilendiği bir etkinlik. Şimdi biz de arkadaşlarımıza talimat verdik. Büyükşehir Belediyemizin e-ticaret sitesinde de kenevir gömlekleriyle beraber Samsun’un kadınların el ürünlerinin satışa sunulduğu bir alan oluşturacağız. İnşallah yine kadınlarımızın ürettiği bu ürünleri Samsunların hemen bulup bir şekilde alabilecekleri yerleri de hanımlarımızın satışı için imkan olarak kendilerine sunmuş olacağız. Şimdi arkadaşlarımız bunun için de çalışacak. Ben tüm hanımlarımızı tebrik ediyorum. Çok güzel eserler ortaya koydular. İnşallah gelecek yıldan itibaren üzerine koyarak da devam ederiz. Samsunluları sergimizi görmeye, sergimizden alışveriş yapmaya bekliyoruz” dedi.

Sergi 6 Temmuz Cumartesİ akşamına kadar açık olacak.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.