Samsun’da topyekun eğitim hazırlığı
İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2017-2018 eğitim-öğretim yılının 1. döneminin sona ermesinden sonra eğitimin bütün paydaşları ile görüş alışverişleri yaparak 2. döneme hazırlık yapıyor
Samsun’ da akademik başarı, değerler eğitimi, kitap okuma çalışmaları, rehberlik hizmetleri, projeler ve sportif-kültür-sanat alanları başta olmak üzere eğitim hizmetlerinin niteliğini artırarak öğrencilerin akademik ve sosyal başarı seviyelerini yükseltmek amacıyla uygulanan Samsun Maarif Hareketi kapsamında yapılan çalışmalar sömestr tatilinde de devam ediyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Okul ve Kurum Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları, İl Öğrenci Meclisi ve muhtarlarla Sömestr tatilinin ilk haftasında istişare toplantıları düzenleyerek topyekun bir eğitim hazırlığı gerçekleştirdi. Ortak gündem maddeleri Maarif Hareketi felsefesi ve beklentileri, 1. Dönem yapılan çalışmalar ve mevcut durum, il genelinde uygulanan projeler, 2. dönem yapılması planlanan çalışmalar ve hedeflerden oluşan hafta boyunca gerçekleştirilen istişare toplantıları bugün itibariyle tamamlandı.
Okul öncesi (anaokulu) ve ilkokul müdürleri ile yapılan toplantıda okul öncesi okullaşma oranları, ortaokul yöneticileri ile yapılan toplantıda Yeni Lise Geçiş Sistemi, ortaöğretim (lise) müdürleri ile yapılan toplantıda da Öğrenci Koçluğu Projesi tanıtımı yapıldı.
Okul aile birliği başkanlarıyla ve muhtarlar la gerçekleştirilen istişare toplantılarında ise; 2017-2018 eğitim öğretim yılının 1. dönemi değerlendirilirken, 2. dönem yapılması planlanan çalışmalar masaya yatırılarak belirlenen hedefler gözden geçirildi. İl Öğrenci Meclisi Üyeleri ile yapılan istişarelerde ise öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’e doğrudan beklentilerini iletti.
İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen istişare toplantılarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “1. dönemin muhasebesini yapmak, 2. döneme hazırlanmak için toplantılarımızı gerçekleştirdik. Genelde bu tarz hazırlık toplantıları sadece okul ve kurum müdürleri ile yapılır. Ama biz topyekun bir eğitim hareketi ile eğitimin niteliğinin artırarak gerçek başarıyı elde edeceğimizi biliyoruz. Bu nedenle sadece okul ve kurum müdürlerimiz ile değil, eğitimin en büyük paydaşlarından biri olan velilerimizle yani okul aile birliklerimizle de bir araya geldik. Çünkü eğitim ve öğretimin okul aile birliklerinden ayrı bir şekilde asla düşünülemeyeceğini biliyoruz. Yine eğitim-öğretimin iyileştirilmesi noktasındaki yapılan çalışmalarla ilgili olarak muhtarlarımızın mahalleleri ile ilgili tüm sorunlara vakıf olduklarını biliyoruz. Bu düşünceyle yola çıkarak okullarda da sağlıklı ve kaliteli bir eğitimin verilebilmesi için büyük destek aldığımız mahalle muhtarlarımızla da bir araya geldik. Onların düşüncelerini kendilerinden dinledik. Çocuklarımız en değerli varlıklarımız. Öğrencilerimizin de beklentilerini taleplerini ve önerilerini onlarla yüz yüze görüşerek aldık. Gerçekleştirdiğimiz tüm bu toplantıların çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımız için çalışıyoruz. Aslında bütün çabamız onlar için. Biz çocuklarımıza güveniyoruz, beklentilerimiz çok büyük. İnanıyorum ki onlar da, kendilerine sunulan imkânları iyi değerlendirerek büyük başarılara imza atacaklar” dedi.