SİYASET SEKTÖRÜ
Siyaset insan kaynağına dayalı olmalıdır. Bu kaynakta yer alan özellikler liyakat, dürüstlük, bilgi, adalet, yönetim ve organizasyon kabiliyeti, dünyayı Türkçe okumak, halkın içinde olmak, güler yüz, fedekarlık, tevazu, demokratlık, hukukun üstünlüğüne inanmak, ortak akıl ile hareket etmek, vatanseverlik, cumhuriyetten yana olmak, milli ve manevi değerleri savunmak çalışkanlık, zaman ayırmak olmalıdır.
SİYASET DİYE BİR SEKTÖR OLUŞTU
Ne yazık ki ülkemizde siyaset otomotiv, tekstil, inşaat sektörleri gibi bir sektör haline gelmiş, en büyük güç sermaye olmuştur. Üyelik ve delegelik işlevsiz bırakılmış, Partiler tepeden en aşağıya kadar demokrasiden uzaklaşmıştır. Siyasetin mekanizması değişmiştir.
SİYASET LİYAKATI DIŞLAMIŞTIR
Siyasetin geldiği nokta liyakatı dışlamış olmasıdır. Özellikleri yok saymıştır. Yol kapamıştır. Siyaset genel merkezler ile yakın ilişkilere, sermaye gücüne, adamların adamları olmaya dayalı hale gelmiştir. Bunlar gelecekte demokrasi, hizmet etme düşüncesi, tabanda yaygınlaşma ve yoğunlaşmayı, üyelik sitemine ilgisizliği ve siyasette itibarsızlaşmayı artıracaktır. Çare üye ve delegelik sistemine dönmek, kongre ve ön seçime dönmektir.
Siyasetin bu şekilde devam etmesi halinde siyasetin dokusu ve ruhu yok olacak, siyasette ki idealizm ve fikri düşünceyi ortadan kaldıracaktır.
Siyasette başka bir problem ise siyasetin dilidir. İktidarı ve muhalefeti ile siyasetin dili kirlenmiş, nezaket sınırlarını aşmıştır. Bu anlayış toplumu kutuplaştırmıştır. Sahte gündemlere dayalı ve çözüm önermeyen bir siyaset yapılmaktadır. Partiler buna son vermeli. Çözüm üreten, nezaket ve seviyeyi esas alan gerçek gündemlerin olduğu siyasete tüm partiler dönmelidir
Siyaset yaklaşan yerel seçimlere odaklanmıştır. Bu süreçte en azından kirli dil dönemi kapanmalıdır.
Yerel seçimlerin ruhuna uygun olarak şehirlerimizin ve projelerin konuşulduğu bir seçim dönemi geçirmemiz dileğiyle…