Dolar 32,5509
Euro 35,0009
Altın 2.430,78
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

TERME’DE MUHTEŞEM FESTİVAL!

Samsun’un Terme İlçesi’nde bu yıl ilk kez düzenlenen Amazon Kano Fesztivali, büyük ilgi gördü. Çocuklar doğa ile baş başa ‘kano’ kullanmanın heyecanını yaşadı

TERME’DE   MUHTEŞEM   FESTİVAL!
REKLAM ALANI
30 Haziran 2024 16:18

Samsun’un Terme İlçesi’nde bu yıl ilki düzenlenen Amazon Kano Festivali büyük bir coşku ile gerçekleşti. Belediye Başkanı Şenol Kul, “çocuklarımız muhteşem bir doğanın içinde harika bir gün geçirdi. Kano sporu ile ilçemiz yeni tanışıyor bu festivali arttırarak devam ettirerek uluslararası bir festival haline getireceğiz” dedi.

Termeli çocuklar 'KANO' ile tanıştı

Termeli çocuklar 'KANO' ile tanıştı

SİMENİT GÖLÜ’NDE UNUTULMAZ GÜN
Bu yıl ilki düzenlenen ve Terme Belediyesi tarafından organize edilen festivalde yüzlerce çocuk ilk kez kano kullanmanın heyecanını yaşadı. Çevre illerden birçok kano kulübünün desteği ile organize edilen festivalde kanocular çocuklara Simenit Gölü çevresindeki kanallarda doğa ile baş başa kano gezisi yaptırdı.

Termeli çocuklar 'KANO' ile tanıştı

GÖLYASI’NUN MUHTEŞEM DOĞASI
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul festivalin yapıldığı bölgenin önemine dikkat çekerek, “Gölyazı, doğal yapısı ve birçok farklı endemik bitki türüne ev sahipliği yapan denizin hemen yanı başında 2 farklı gölden ve bu gölleri birbirine bağlayan kanallardan oluşan muhteşem bir yer. Bu güzellikler kano sporu için de çok uygun. Kano sporunun ilçemizde gelişimi için başlattığımız çalışmalar neticesinde bu festivali yapmaya karar verdik. Amacımız çocuklarımızın kano sporu ile tanışmasını sağlamaktı. Bu gün bu alanda yüzlerce çocuk kanoya binmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz” diye konuştu.

Termeli çocuklar 'KANO' ile tanıştı

‘ULUSLARARASI HALE GETİREEĞİZ’
Başkan Kul ayrıca bu yıl ilk kez düzenledikleri festivalin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini ifade ederek, “Belediyemiz ve çevre illerden bizlere destek veren kulüplerimiz ile birlikte harika bir festivale imza attık. Önümüzdeki yıllarda festivalimizi daha da kapsamlı bir hale getirerek, önce ulusal daha sonrasında da uluslararası bir festival haline dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu yıl festivalde emeği geçen bütün kulüplerimize teşekkür ederim.” dedi.

Termeli çocuklar 'KANO' ile tanıştı

BÖLGENİN EN BÜYÜK KANO FESTİVALİ
Festivalin oluşum sürecinde festivalin önemli paydaşlarından olan Ordu Kano Kulübü Başkanı Mustafa Sarıkaya, “Ordu Kano Kulübü olarak sürekli Gölyazı bölgesinde kano organizasyonları düzenliyorduk. Sonrasında Terme Belediye Başkanımız Şenol Kul ile tanıştık ve Terme için de kano sporunun ilk adımlarını atarak, Terme Amazon Kano Kulübü’nü kurduk ve bu gün de muhteşem bir festivale imza atarak Termeli çocukları kano ile tanıştırdık. Festivalimiz bölgenin en büyük kano festivali oldu. Bizim asıl amacımız çocuklarımız, onların doğa ile tanışması ve doğanın eğitimlerinin bir parçası olduğunu görmeleri. Festivalde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

Termeli çocuklar 'KANO' ile tanıştı

AKTİVİTELER, ÜCRETSİZ İKRAMLAR
Terme Belediyesi, Terme Amazon Kano Kulübü, Ordu Kano Kulübü, Giresun Doğa Sporları Kulübü ve Bafra Extrem Spor Kulübü’nün organizasyonunda düzenlenen festival gün boyu sürerken festival bünyesinde çocuklar için kano gezileri, çocuklara yönelik eğlence aktiviteleri, ücretsiz ikramlar yer aldı.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.