Türkiye’de ilk “Orman Okulu” için imzalar atıldı
Samsun’un Canik ilçesinde yapılacak ve Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyacak “Orman Okulu” için imzalar atıldı.

Törende konuşan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan “Orman Okulu”, ayrıca Hükümet Konağı, Şehr-i Bahçe Konutları, Gençlik Merkezleri ve diğer yatırımlarla ilçenin artık bir cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.
İmza töreninde konuşan Samsun Vali Yardımcısı Hasan Balcı, Canik’te yapımına başlanan Orman Okulunun bir hayırsever tarafından Canik Belediyesinin katkılarıyla yapıldığını belirterek, “Okulun yapımında katkı veren İl Milli Eğitim Müdürümüze, Canik Belediyemize ve hayırseverimize çok teşekkür ediyorum. Ben burada şuan hakikaten çok huzurluyum ve çok keyifliyim. Çok güzel bir ortamda kuş cıvıltıları altında yani buraya gelecek öğrencilerin nasıl keyif alabileceğini, nasıl bir yetkinlik elde edebileceğini şimdiden tahlil edebiliyorum. Bu anlamda desteklerini esirgemeyen hayırseverimize ve buna vesile olan Belediye Başkanımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız birçok çalışma için bizlerle entegre halinde. Bizlere çok ciddi destekler veriyor. İnşallah Orman Okulumuz öğrencilerimiz için, Belediye Başkanımızın ve Milli Eğitim Müdürümüzün ifade ettiği gibi, velilerimiz için ülkemiz için çok hayırlı bir hizmete vesile olacağını düşünüyorum. Tekrardan hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
“DEVLET ELİYLE ORMAN OKULU İLÇEMİZDE YAPILARAK BİR İLK OLACAK”
Konuşmasına hayırsever iş adamı Sezai Erol’a teşekkür ederek başlayan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, eğitimin öncelikleri olduğunu ve eğitime desteklerinin devam edeceğini vurguladı. Sandıkçı, “Orman Okulu projesi çok farklı ve özel bir proje. Aslında dünyada çok eskiden beri faaliyet gösteren özellikle Avrupa’da 50-60 yıldır var olan ama ülkemizde henüz yeni yeni başlayan bir proje. Ülkemizde iki özel orman okulu var ama devlet eliyle Orman Okulu ilçemizde yapılarak bir ilk olacak. Çocuklarımız burada doğal öğrenme teknikleriyle bilim, sanat ve matematik öğrenip, sosyal yaşam becerilerini geliştirecek. Doğayla iç içe yaşamayı öğrenip inekten süt sağacak, yoğurt mayalayacak, yumurta toplayacak, sebze yetiştirecek. Bu tür okullarımızın, çocuklarımızın fiziksel, bedensel ve ruhsal gelişimine çok ciddi anlamda katkı sağlayacağını düşünüyorum. Okulumuz tamamlandıktan sonra diğer bölgelerde de bu tür müteşebbisleri harekete geçirerek ilçemizi eğitimde marka yapmaya, Canik’i bir eğitim üssü haline getirmeye kararlıyız. Sadece bu okulla yetinmeyip, yine bölgemizde bir dil kampı projemiz var. Dil eğitimi için yurt dışına öğrenci göndermek zorunda kalıyoruz. Üç-dört haftalık eğitimler için yıllık 100 bin dolar civarında yabancı ülkelere öğrenci göndererek para harcıyoruz. Böyle bir dil kampını yatılı olarak bölgemize kazandırdığımızda dil eğitimini verebiliriz diye düşünüyorum. Hayırseverimiz Sezai Erol gibi iş insanlarımızla dil kampı projemizi de hayata getireceğimize inanıyorum. Yine bu projeyle de yetinmeyip, günümüz dünyasında büyük önem arz eden yazılım ve kodlama konusunda ilçemizde ivme kat edelim istiyorum. Bu anlamda da ilerleyen zamanlarda Canik’i bu konuda bir üst yapmayı hedefliyoruz. Tüm ilkokul ve ortaokullarımızın hepsine yazılım ve kodlama ile alakalı setleri biz temin edecek, eğiticilerin eğitimini sağlayarak tek müfredatla bu eğitimi de inşallah başlatacağız” şeklinde konuştu.