Dolar 37,9772
Euro 41,6773
Altın 3.708,46
BİST 9.379,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 9°C
Pts 9°C
Sal 10°C
Çar 11°C

YAĞMUR ALTINDA DİNMEYEN ÖZLEM!

Samsun’da, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yıldönümünde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Yerleşkesinde düzenlenen törenle anıldı

YAĞMUR ALTINDA  DİNMEYEN ÖZLEM!
10 Kasım 2021 15:22

Samsun OMÜ‘deki Atatürk’ü Anma Günü töreni Kurupelit Kampüsü’nde bulunan Atatürk Anıtı’nda düzenlendi. Tören Rektör Vekili Prof. Dr. Fehmi Yazıcı’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Ardından Atatürk’ün ebediyete irtihal ettiği saat 09.05’te saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı söylendi. Anma törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Recep Sancak, Genel Sekreter Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep, senato üyeleri, akademisyenler, çok sayıda çalışan ve öğrenciler katıldı.

EŞSİZ BİR LİDER SONSUZLUĞA UĞURLANDI
Törende günün anlam ve önemini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, “10 Kasım, hayatı, kişiliği, görüşleri ve devlet adamlığı ile kendi toplumuna olduğu kadar dünya halklarına da ışık tutan eşsiz bir liderin sonsuzluğa uğurlandığı gündür. Büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde O büyük lideri manevi huzurunda sevgi, saygı ve rahmetle yâd ediyoruz” dedi.

BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ
Mustafa Kemal Atatürk’ün vatanına ve milletine son derece bağlı, vatan savunmasını her şeyin üzerinde tutan bir lider olduğunu söyleyen Yazıcı, “Atatürk’ün eşsiz askeri dehası sayesinde ülkeyi, onu istila eden yabancı güçlerden temizlemiş, bugün üzerinde onurla yaşadığımız bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni bize kazandırmıştır” diye konuştu.

‘EMPERYALİZME DİRENMELİYİZ’
Prof. Dr. Yazıcı, konuşmasını “Cumhuriyet’in bütünlüğünü, bağımsızlığını, bayrağını ve ülkemizin bin yıllık medeniyet birikimini korumak, her türlü emperyalizme karşı direnmek, milletçe onurlu bir şekilde devletiyle birlikte ebediyen yaşamasını sağlamak asli görevimizdir” diyerek tamamladı.

Sibel TOPAL


ETİKETLER: , , , , ,
YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.