YAYLALAR ‘KAR’ ALTINDA!
Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Geceden itibaren etkisini gösteren soğuk ve yağmur, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı

Bayburt – Erzurum kara yolu 2 bin 400 rakımlı Kop Dağı güzergâhı ve Bayburt’un Aydıntepe ilçesi ile Trabzon’un Çaykara ilçesi arasındaki yaylalar mevsimin ilk kar yağışıyla beyaza büründü.

ANZER BEYAZA BÜRÜNDÜ: Rize’nin yüksek kesimlerine önceki gün gece saatlerinden itibaren kar yağışı başladı. Kar yağışının etkili olduğu İkizdere İlçesinde 2 bin 105 rakımda bulunan Anzer yaylası beyaz örtüyle kaplandı.
SOĞANLI DAĞI’NDA 10 SANTİMETRE
Soğanlı Dağı eteklerinde bulunan Dumlu, Kavlatan, Günbuldu köylerinde yaklaşık 10 santimetreyi bulan kar kalınlığı, köylerde yaşayan vatandaşları şaşırttı.
GÜMÜŞHANE’DE DE KAR
Öte yandan Gümüşhane’nin yüksek kesimlerinde de perşembe günü sabaha karşı gerçekleşen kar yağışı ile birlikte dağlar beyaz örtüyle kaplandı. Yağış nedeniyle Abdalmusa, Artabel ve Zigana Dağının yüksekleri, Kazıkbeli, Camiboğazı, Çakırgöl yaylalarıyla Kostan Dağı geçidi beyaza bürünürken, hava sıcaklığı da aynı orantıda düşerek yükseklerde 1 derece ve altına indi.
İHA