‘YENİ VİZYON ŞART!..’
Samsun’da OMÜ Vakfı’nın olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Rektör Yavuz Ünal, “Vakfın kuruluş gayesi zengin olana avantaj sağlamak değil, imkânı kıt olana destek olmaktır” dedi

Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı’nın 40’ıncı Olağan Genel Kurul Toplantısı, OMÜ Üst Yönetiminin katılımıyla yapıldı. Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan seçimde Vakfın mevcut Başkanı Prof. Dr. İdris Varıcı tekrar başkanlığa seçilirken Yönetim Kurulunda bazı isimler değişerek yeni isimler yer aldı.
OMÜ YÖNETİMİZ VE AKADEMİSYENLER
Kolejin Konferans Salonu’ndaki toplantıda Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Selim Eren ile Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Üniversite Genel Sekreteri ve OMÜ Vakfı Başkanı Prof. Dr. İdris Varıcı, Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri ile akademisyenler bir araya geldi.
BÜTÇE, TEŞEKKÜRLER, GELİR TABLOSU
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan OMÜ Vakfı 40. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Divan Heyeti Başkanlığını Refik Moral üstlendi. Toplantının başlangıcında bir önceki Yönetim Kurulunun faaliyet raporu oylanarak kabul edildi. Toplantıda seçim öncesinde OMÜ Genel Sekreteri ve Vakıf Başkanı Prof. Dr. İdris Varıcı, Vakfın bütçesi ve iktisadi teşekkülleri, gelir tablosu, personel sayısı vb. konular hakkındaki verileri katılımcılarla paylaştı.
‘2 İŞLETMEYE HİÇBİR İŞÇİ ALINMADI‘
Vakfın iktisadi işletmelerinde önemli ölçüde tasarruf sağladıklarına işaret eden Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı, “Hâlihazırda OMÜ Vakfına ait 2 iktisadi işletmemiz bulunmakta. İşletmelerimizden birisi kantin ve kafeteryaları barındıran OMKAN, bir diğeri ise OMEK eğitim kurumu. Bu iş yerlerinde ticari faaliyetimize devam ediyoruz. Bu iktisadi işletmelere, maliyetten kısmak için 2022 yılında tam zamanlı olarak hiçbir işçi alınmadı” dedi.
REKTÖR ÜNAL: VAKIF KENDİNİ TOPARLADI
Ardından söz alan Rektör Ünal ise gelecek perspektiflerinde Vakfa bir rol biçtiklerini vurgulayarak, “Üniversiteyi güçlendirmek için kurulan Vakfın, görevini büyük oranda gerçekleştirdiğini görüyoruz. Vakıf, Üniversite etkinliklerine katkı sağlayan bir yapıya kavuştu. Gelinen nokta da Vakfın kendini toparladığını görüyoruz. Vizyonu daha ileriye taşımak için çok elimizden gelenin daha fazlasını yapmalıyız” diye konuştu.
ZENGİNE AVANTAJ DEĞİL YOKSULA DESTEK
Rektör Ünal, konuşmasının devamında ayrıca, “Artık yeni bir vizyona ihtiyaç var. Vakfın kuruluş gayesi zengin olana avantaj sağlamak değil, imkânı kıt olana destek olmaktır. O yüzden buranın herhangi bir taraf ve özel gaye için kullanılmasına imkân verilmedi, bundan sonra da verilmeyecek” değerlendirmesinde bulundu.